De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
Wat is Reiki nietGeschiedenis van ReikiReiki LeefregelsDe 3 pijlers van ReikiReiki en GeldReiki voor kinderen
Wat is Reiki niet


Wat is Reiki niet?

 

Is Reiki een geloof of hoort het bij een geloofsovertuiging of sekte?

Het is geen godsdienst, sekte of religie. Reiki kent geen geloofsleer. Het is dan ook jammer en totaal onnodig dat sommige geloven zich bedreigd voelen door Reiki en het “Duivels” noemen. Dit is alleen al onmogelijk vol te houden, als we weten dat de universele energie, goede en positieve energie is, die zich nooit ten kwade kan keren, of voor een slecht doel kan worden gebruikt.

 

Reiki is geen religie, cultus, sekte of geloofsovertuiging.  Het heeft niets te maken met occultisme, spiritisme of exorcisme. Ook is het geen vorm van suggestie, hypnose of een of andere psychotherapeutische techniek. Er is geen sprake van techniek. Ook speelt er geen magie of tovenarij.

 

Is Reiki een wondermiddel? En waar werkt het voor?

 

 

Nee! En ook weer ja. Reiki is niet ter vervanging van een arts. Dat raad ik ernstig af, alhoewel er wel berichten zijn waar Reiki de enige oplossing was en ook nog werkte. Reiki is meer aanvullend op wat de artsen doen. Reiki kan pijn verminderen en wegnemen. Reiki kan zorgen dat je minder last hebt van de bijwerkingen van een narcose, bestraling of van medicijnen. Reiki kan helpen met emotionele problemen. Reiki kan energie problemen (blokkades, armoede etc) oplossen of verminderen. Reiki kan je de rust geven die je zoekt. Reiki kan werken aan dingen die moeilijk te vinden zijn.
Dus wat dat betreft is Reiki een wondermiddel, maar nogmaals nooit EN NOOIT ter vervanging van een arts.

 

Is Reiki een medicijn?

Reiki is geen medicijn in de zin van westerse geneeskunst. Reiki helpt het lichaam op haar manier beter te worden. Net zoals dat in de homeopathie het geval is. Het verschil met de homeopathie is dat er slechts ÉÉN recept is en dat is Reiki geven.

Reiki kan niet gestuurd worden door degene die Reiki geeft, kan je dus geestelijk niet manipuleren noch ten goede noch ten kwade. De Reikigever is slechts een doorgeefluik voor de energie. Alles wat er met je gebeurt is de wil van je eigen lichaam en de geest.

 

Om kort samen te vatten: Reiki is een overdracht van energie. Hierdoor krijgt het eigen lichaam een impuls om het zelfgenezend vermogen te versterken en zo zichzelf te genezen.

Reiki valt onder de alternatieve geneeswijzen.

 

Reiki geneest niet, Reiki ondersteunt mensen in hun proces van heling op geestelijk en lichamelijk niveau. Reiki is dan ook geen geneeswijze, maar helpt het zelfgenezend vermogen van de mens.

  

Bezoekers sinds 21 februari 2004

 

 

 

 
  
De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?