De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
Wat is Reiki nietGeschiedenis van ReikiReiki LeefregelsDe 3 pijlers van ReikiReiki en GeldReiki voor kinderen
Wat is Reiki

 


Wat is Reiki?……… kun je dat eten?
 

 

Dit was mijn eerste opmerking toen ik voor het eerst het woord Reiki hoorde.


Reiki is universele energie. Universele energie, wat is dat eigenlijk?

Het klinkt allemaal heel duur en zweverig maar is het dat ook?

Universele energie betekent gewoon alle energie die zich om ons heen bevind. Energie bevindt zich in de lucht, de bomen, de planten, de mensen en in ons eten. Eigenlijk is de aarde energie en is alles dus ook energie, zelfs de stoel waar je op zit.

 

 

Ten eerste werkt Reiki helend op geestelijk niveau. Als je genoeg energie hebt, voel je je fit en kan je alles aan, bij te weinig energie voel je je lusteloos en vraag je je af hoe je de dag kunt doorkomen. Bij een tekort aan energie moet dat dus aangevuld worden. Meestal doe je dat zelf automatisch, door positief te zijn, en van de dingen om je heen te genieten ( bv. een bos bloemen). Zo laad je jezelf zonder het door te hebben weer op. Maar soms lukt dat niet, dan lijkt het of je in een neerwaartse spiraal zit. Of alles tegenzit en je het niet meer aan kan. Op dat moment moet jouw energiebeker bijgevuld worden, en daar komt dan de persoon in beeld die jou Reiki kan geven

 


Ten tweede werkt de universele energie helend op lichamelijk niveau. Denk bijvoorbeeld maar eens als je een wond hebt. Jouw lichaamsenergie zorgt er helemaal zelf voor dat die wond weer heelt. Niks of niemand die dat voor je doet behalve jouw eigen lichaam. Als je je fit en energierijk voelt zal een wond ook sneller helen dan als je je futloos en energieloos voelt. Zo helpt het ook botbreuken en kneuzingen sneller te helen, en vermindert het de bijwerkingen van narcose en medicijnen.

 


 

Zoals je dus ziet heeft iedereen al de universele energie in zich. Als je je stoot wrijf je automatisch met je hand over de zere plek, dat is ook een vorm van Reiki. Net zoals een moeder die het kind over de zere plek wrijft, waardoor de pijn vermindert en het kind stopt met huilen. 

Als iemand jou Reiki geeft, geeft hij niet zijn eigen energie af. Die persoon speelt een doorgeefluik tussen de universele energie om ons heen en jouw lichaam. Hij zal er dus nooit vermoeid van worden,(hooguit van het staan) maar juist zelf ook meer energie aan een gegeven behandeling overhouden. Zo’n persoon is door een Reiki 1 afstemming opengesteld om de universele energie te ontvangen en deze via zijn handen en hartchakra weer door te geven aan de medemens, dieren en zelfs planten en bomen. Maar de Reiki 1 afstemming is vooral voor de persoon zelf bedoeld, zodat hij zijn eigen energie weer zelf aan kan vullen. Om zichzelf dus te helen. Daarnaast is het mogelijk om met deze energie anderen te helpen. 

Met de Reiki 2 afstemming kan deze persoon zelfs energie geven op afstand of door de tijd. Zo kan hij dus iemand aan de andere kant van de wereld energie toesturen. Ook is het dan mogenlijk om alvast energie naar een tijdstip in de toekomst te sturen, voor bijvoorbeeld een rij-examen of sollicitatiegesprek. Op dat moment dat het examen of het gesprek plaatsvindt zal dan de energie aankomen en je helpen.


 

De Reiki energie wordt tijdens een behandeling doorgegeven door handoplegging op het lichaam van de patiënt. Zo heb je de stoelbehandeling waar de 7 hoofdchakra’s worden behandeld. Die behandeling duurt ongeveer een half uur. Bij een volledige liggende behandeling wordt je hele lichaam van top tot teen behandeld. Dit duurt ongeveer tussen een uur en anderhalf uur. In alle gevallen van een Reiki behandeling wordt je behandeld met je kleren aan. De Reiki energie gaat daar gewoon doorheen, het gaat zelfs door gipsverband heen. Het enige wat uitgaat, zijn je jas en je schoenen. 

De Reiki energie zoekt zelf zijn weg door het lichaam. Het heeft een eigen intelligentie, waardoor het zelf weet waar jij dat beetje extra energie nodig hebt. Hij weet zelf waar hij moet helen. Dus als alleen een handoplegging zou worden gedaan op jouw schouders, vind Reiki nog de plaatsen waar het nodig is. Je kunt het je voorstellen als een druppel inkt die je in een schaal water laat vallen. Waar die in het water valt is op dat moment heel veel inkt, maar dat spreid zich dan uit tot het hele water uiteindelijk hetzelfde gekleurd is. Dus daar waar de handen op het lichaam worden neergelegd komt de energie binnen. Daarom worden op die manier vaak de pijnlijke plaatsen behandeld. Als daar genoeg energie is gegeven, vloeit de energie vanzelf verder door het lichaam. Door op deze manier het hele lichaam te behandelen, voel je je na afloop lekker ontspannen. 

Reiki is dus niks engs of raars. Het is iets wat al om ons heen is, en waar we onbewust al gebruik van maken. Door een Reiki behandeling maak je juist bewust en gericht gebruik daarvan.

 

 

Als je wilt weten waar Reiki onder andere allemaal bij helpt, kijk dan bij het hoofdstuk "wat doet Reiki". In de index staan een heel groot aantal kwalen en klachten op alfabetische volgorde . Ook bij tips voor Reiki 1 en 2 zult u nog interessante dingen vinden.
 

 

Reiki geneest niet, Reiki ondersteunt mensen in hun proces van heling op geestelijk en lichamelijk niveau. Reiki is dan ook geen geneeswijze, maar helpt het zelfgenezend vermogen van de mens.

  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~            

 

Bezoekers sinds 21 februari 2004 

 

 

 

 

De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?