De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
Tips Reiki 1Tips Reiki 2Reiki oefeningen
Tips Reiki 2


Tips 2e graad
 

De mantra's

Met Reiki2 ontvang je drie symbolen. Deze symbolen hebben een naam. Deze naam wordt ook wel mantra genoemd. Bij het gebruik van de symbolen spreek je de mantra's uit, of spreek je ze in gedachten uit. Door de toon en trilling hiervan versterk je de kracht van het symbool.

De Afstandsbehandeling

Voor je begint aard je jezelf en ga je zitten met twee voeten op de grond.

 

Je stemt jezelf af op de Reiki energie.

 

Dan teken je de: HON-SHA-ZE-SHO-NEN (afstandssymbool) voor je.

Je zegt 3x HON-SHA-ZE-SHO-NEN.

Je zegt 3x de naam van de persoon, die je wilt behandelen.

Je zegt de plaats waar die persoon op dat moment verblijft.

Je tekent de CHO-KU-REI voor je.

En dan teken je de SEI-HE-KI voor je.

Leg nu je handen, met de handpalmen open naar boven, op je bovenbenen.

Zo blijf je ongeveer 15 minuten zitten.

Na afloop bedank je de Reiki energie.

Als je klaar bent was je je handen.


1.Reiki 1e graad versnellen

Wanneer je afgestemd bent in de tweede graad kun je al de tips van Reiki 1 gebruiken.Door het gebruik van de

symbolen

versterk je alles wat je met Reiki 1 doet. Dus je behandelt met de eerste graad (handen opleggen, en tegelijk Reiki sturen met de tweede graad. Dit versneld het resultaat.

2.Reiki sturen naar jezelf

Heb je het moeilijk met jezelf en je gevoelens. Stuur dan niet rechtstreeks naar die gevoelens maar naar de situatie er rondom. B.v.: Je bent boos omdat de dingen niet gaan zoals jij het verwachtte. In feite ben je dan ook boos op jezelf. Stuur dan geen Reiki naar je gevoel van boosheid. Zeg dan" Ik stuur Reiki naar de situatie rond mijn boosheid." Dit is een zachtere manier om toch resultaat te verkrijgen zonder jezelf noch meer te pijnigen. Deze methode is zeker in het begin goed. Wanneer je voelt dat je beter in je vel zit kan je rechtstreeks naar je gevoel sturen. 

 

 

3.Reiki aan iemand die je niet aardig vind geven.

Een mooie maar soms moeilijke manier van omgaan met Reiki is het sturen van Reiki naar mensen die je helemaal niet moet. Het bevordert je gevoel van onvoorwaardelijke liefde naar jezelf de ander en het universum. Dit doe je alleen maar wanneer je er in gevoel werkelijk aan toe bent. Uiteraard vraag je de toestemming van de persoon in kwestie. Krijg je de toestemming niet dan kan je nog altijd Reiki sturen naar het gevoel van jezelf ten opzichte van deze persoon. Om het jezelf wat makkelijker te maken hou je een goede eigenschap van die persoon voor je. 

4.Reiki en Bach Bloesem

Lichamelijke klachten hebben steeds een oorzaak. Zij ontstaan in je manier van zijn of handelen en uiten zich later in je lichaam. Wanneer je iets van lichaamstaal begrijpt kan je de link tussen beiden leggen zodat je er iets aan kan doen. b.v. bij maagklachten kan je jezelf de vraag stellen; "Is er iets in mijn leven dat ik niet verteren of slikken kan?" of bij keelpijn vraag je; "Wat kan ik niet gezegd krijgen?". zo kan je bij iedere klacht enkele vragen stellen. Voor hen die niet goed weten hoe hiermee om te gaan bestaat er een heel eenvoudige manier. De enige vereiste is dat je Reiki kan sturen. Zo stuur je Reiki naar de oorzaak van je klachten of pijnen. Doe dit een tijdje en hou ondertussen jezelf en je omgeving in de gaten, je kan er nog veel van leren. Kom je er helemaal niet uit dan kunnen Bach bloesems een goede ondersteuning zijn. Op den duur zal de oorzaak naar boven komen en de klacht verdwijnen. Kijk wel eerlijk naar jezelf.

Het kan heel goed werken om bijvoorbeeld Reiki, bloesemremedies, visualisatie en affirmaties met elkaar te combineren. Je kan zelf verzinnen wat jij prettig vindt om te doen, maar ik kan ook een voorbeeld geven waar ik in elk geval goede ervaring mee heb.

Als je Reiki 2 hebt is de volgende methode heel effectief:

Voorbereiding
Maak eerst duidelijk voor jezelf wat het is waar je aan wilt werken. Zorg dat je een Bloesemremedie hebt die dit probleem behandelt.
Bedenk van te voren een affirmatie om je meest positieve beeld van jezelf als je helemaal geheeld bent te bekrachtigen. Een schone, opgeruimde omgeving helpt je om je te concentreren. Creëer daartoe een prettig plekje voor jezelf ergens in huis. Het hoeft niets bijzonders te zijn, een hoekje op de bank met uitzicht op een opgeruimd tafeltje met een bosje bloemen erop is genoeg. Steek als je dat prettig vindt wierook aan of een geurlampje met etherische olie. Zet als je wilt een mooi muziekje aan. Dit hoeft allemaal niet, maar het helpt een stuk.

Beginnen
Maak de drie symbolen om Reiki op afstand te sturen groot voor je en herhaal drie keer waarnaar je Reiki stuurt. Bijvoorbeeld: "Naar mijn moed om te leven". Stuur vervolgens tien minuten Reiki naar jezelf door te blijven visualiseren hoe jij bent, waar je bent, wat je doet in de meest onwaarschijnlijk ideale toestand die je maar verzinnen kunt. Overschrijd de grenzen van het waarschijnlijke. Maak er iets moois van. Sluit na tien minuten het Reiki sturen en visualiseren af. Herhaal daarna langzaam en geconcentreerd drie keer de affirmatie.
 

Doe dit zes dagen achter elkaar. Daarna bijvoorbeeld twee keer per week, dan één keer per week, en dan nu en dan nog eens. Zorg dat je in die periode ook een bloesemremedie hebt die hetzelfde probleem behandelt.

Daarna ben je inmiddels een maand verder. Je kunt in die tijd een dagboekje bijhouden om het verloop van hoe je je voelt en wat je zoal doet bij te houden. Schrijf bijvoorbeeld je affirmatie op en wat je hebt gevisualiseerd. Aan visualiseren moeten veel mensen wennen. Raak niet ontmoedigd, blijf proberen.
Na die maand, of iets langer, is het tijd je probleem opnieuw te benoemen. Meestal ben je een stapje verder en moet je niet doorgaan met exact hetzelfde. Soms wil je even niks aan jezelf doen. Ook prima. Als je het na een tijdje weer oppakt, benoem dan opnieuw het probleem zoals je het dán voelt. Volg het zelfde proces. Zo zul je merken dat je gestaag verder komt.

Reiki op afstand sturen.

Op afstand Reiki sturen kan ook door de persoon naar wie je wil sturen heel klein voor te stellen, zodat die in je handpalm past, je handen zo houden alsof je een balletje vast hebt en dan Reiki sturen. Daarbij teken je het afstandssymbool boven je hand, en zeg je de mantra 3 keer.

 

6.LOSLATEN.

"LOSLATEN" is zowat de meest gebruikte term in het alternatieve wereldje. En direct daarop volgt dan de vraag, "Hoe doe je dat?" En daarop volgt dan  "Dat kan ik eigelijk niet zo goed uitleggen" of krijg je een hele rits oefeningen voorgeschoteld. Je probeert ze allemaal uit en blijkt dat er geen enkele tussen zit waar jij iets mee bent. 

 

Ik zal je verklappen welke mijn succesvolle manier is, en ze is nog simpel ook! Je gaat rustig zitten zoals je altijd doet op je eigen manier om Reiki te sturen. En je stuurt Reiki naar "Je vermogen tot loslaten". Dus voor je gaat sturen zeg je drie maal "Ik stuur Reiki naar mijn vermogen tot loslaten". Gegarandeerd dat het werkt. 


7. Symbolen in de lucht tekenen. 

Leuk om uit te proberen is het volgende; Ga buiten in een luie stoel liggen of zitten, sluit je ogen en maak jezelf rustig. Stuur Reiki naar jezelf, zet je symbolen zo hoog mogelijk, probeer ze tegen de hemel te visualiseren. kijk hoever en hoe groot je ze kunt tekenen. Stuur achtereenvolgens Reiki naar iemand waar je van houd en iemand die je absoluut niet moet. Je kunt ook naar materiele zaken sturen of naar dieren. Experimenteer zelf met andere dingen. En vergelijk dan hoe ver je de symbolen kon zetten. Kon je ze helemaal zetten? Wat voelde je? Was er verschil? Oordeel niet over jezelf, het is maar een spelletje.

8. Je huis zuiveren.

Je huis met de tweede graad zuiveren gaat als volgt; maak je rustig om Reiki te gaan sturen. Visualiseer je huis of de ruimte die je wil gaan zuiveren. Je maakt de HSZSN om contact te maken met je huis of de kamer die je wilt gaan reinigen. Je gebruikt de SHK om de negatieve energie te transformeren in positieve energie. En je maakt de CKR om de Reiki te versterken. Vervolgens stuur je Reiki naar je huis of kamer, net zolang als je voelt dat nodig is.

Heb je na een half uur het gevoel dat het nog niet genoeg was, dan kan het zinvol zijn om de procedure vier dagen achtereen te doen of om kleinere gebieden te behandelen of om eerst de ‘negatieve haarden’ op te sporen. Andere mogelijkheden zijn om de negatieve energie te ‘vangen’ in je handen en dan met Reiki te transformeren en als positieve energie weer in de ruimte terug te plaatsen of om de negatieve energie met behulp van een pendel en een glas water over te brengen in het water en het water weg te gooien. Daarna kun je de leeggekomen ruimte vullen met positieve Reiki-energie. Je kunt het ook een beetje zien als het aarden van je huis.

 

9. De ochtend energie.

Wanneer je het kunt opbrengen om s'morgens vroeg op te staan, (ik hou ervan om s'morgens lekker te blijven liggen) dan heb ik nog een goede tip voor je. Zo vroeg komt de omgeving pas in beweging, de haan laat van zich horen en de vogeltjes zingen hun ochtendlied, alles is nog rustig. Ga ergens zitten en geniet van de rust, maak je klaar om te sturen. Stuur dan Reiki naar jezelf en eventueel gelijktijdig naar de mensen waar je anders ook naar stuurt. De rust en de energie van de ochtend zal je de hele dag een vredig gevoel meegeven. Heerlijk!

10. Het Reikidoosje

Zelf vind ik het fijn de dingen zo simpel mogelijk te houden. Reiki sturen hoeft helemaal geen klus te zijn, zeker niet wanneer je naar veel mensen stuurt.

Dit is een methode die je kunt gebruiken om Reiki tegelijkertijd op een aantal projecten,doelen, personen, wensen, te focussen. Je kunt een (niet-metale)doosje gebruiken om papiertjes in te bewaren als een focus voor elke wens.

 

Geef het doosje iedere dag ongeveer een uur reiki.
 

Je neemt een handgemaakt doosje (in ieder geval geen metalen doosje), krast daar HSZSN en CKR in en doet daar papiertjes met namen in. Je pakt 'm gewoon af en toe een keer vast als je tv gaat kijken of zo, verder niets bijzonders. Ikzelf heb er ook een stokje reinigende darshan-wierook en een stukje beschermende sjamaanhout in gedaan. Geen idee of het effekt heeft, maar kwaad kan het niet, lijkt mij.
Een andere manier van het Reiki doosje is een gewoon doosje nemen (niet metaal), handgemaakt hoeft niet per sé. Geen tekens in krassen of zo, je tekent zelf HSZSN met je hand(en) er boven als je een afstandsbehandeling wil geven aan die mensen. Je kunt eventueel vragen of de Reiki / Seichem energie door mag stromen nadat je het doosje hebt weggezet

1.  Zuiver het doosje op dezelfde manier zoals je kristallen zuivert.(Plaats het op je (linker)hand en snijd de ruimte er boven drie keer horizontaal en stuur het daarna Reiki.)
2.  Schrijf of teken je wens voor de persoon, doel of jezelf op een stukje papier. Plaats een wens per papiertje.
3. Visualiseer dat alle wensen worden verkregen.Teken de 3 Reiki symbolen met je vinger op elk briefje, herhaal de wens voor elk briefje drie keer.
4. Doe de briefjes in het doosje en plaats de symbolen erboven.
5. Stuur de energie elke dag te beginnen bij de volgende dag.

 

6. Je kan er altijd briefjes aan toevoegen, of ze er weer uithalen als energie sturen niet meer nodig is.

11. Je pijnlijke plekken zelf behandelen.

Heb je nogal wat last met pijnlijke plekken in je lichaam? Dan is dit misschien een goede tip voor jou! Visualiseer het krachtsymbool voor je. (één symbool is voldoende, best is het symbool dat je van links naar rechts tekent)  Laat het symbool tot op de pijnlijke plaats zweven, rek het uit tot het een spiraal vormt en laat zo de Reikie energie tot in de kern van de pijn vloeien. In het begin is het wel een beetje oefenen, maar na een tijdje zul je merken dat je er heel wat aan hebt. 

 

12. Medicijnen, water en voedsel Reiki geven.

Medicijnen , water , voedsel etc kun je Reiki geven met Reiki 1 door er je handen boven te houden en een paar minuutjes Reiki te geven, (medicijnen kun je natuurlijk ook gewoon vasthouden) met Reiki 2 gebruik je  het krachtsymbool en het mentale symbool. 

13. De Reiki douche

Ik zelf heb een poosje geleden in alle kamers in mijn huis de Reikidouche geinstalleerd. Ik ben elk vertrek binnengegaan en heb me afgestemd op de Reiki-energie. Een poosje blijven zitten en Reiki gegeven. Gevraagd of de Reiki mocht stromen elke keer als ik daar zou zijn.
Op een gegeven moment merk je dat de Reikistroom afneemt. Dan verzegel je met de CKR.
Je kunt ook je hele huis onder de Reikidoche zetten, maar er is me gezegd dat het beter is de eerste keer alle vertrekken waar het nodig was even apart te nemen.

De Reikidouche hang je gewoon zo op als jij het je het beste kunt voorstellen, zoals jij het je het beste kunt visualiseren, het komt er niet op aan of je douche los in de ruimte hangt, met touwen vast zit, op een ijzer stang gelast, schroeven, spijkers of zie maar....als jij het je kunt voorstellen is het goed.
Vergeet vooral niet dat Reiki in wezen simpel is, en vergeet niet dat visualiseren in zichzelf al krachtig is, het maakt weinig uit hoe je je iets voorstelt, je zult merken dat je gewoon een beeld in je hoofd krijgt, als dat voor jou werkt dan is dat goed.

 

Reiki douche: gewoon een CKR tekenen boven een deur of een plek waar je vaak komt. Om de paar weken een nieuwe plaatsen.

 


 

14. Het Reikibad

 


Ik hou meer van een bad nemen dan douchen.
Nu heb ik mezelf aangeleerd als ik in bad lig, te visualiseren dat ik in Reiki lig. Tegen de tijd dat het water afkoelt doe ik mijn hoofd onder water, alsof ik even afgesloten van de wereld lig. Dan was ik mijn haren. De kraan zit precies boven het hoofdeinde van het bad. Die laat ik heerlijk warm worden, terwijl ik de stop eruit trek en het water weg laat lopen. Dan ga ik lekker achterover liggen en laat het water via mijn kruin naar onder lopen. Op deze manier spoel ik mijn haar uit, terwijl ik het gevoel heb dat de Reiki vanuit mijn kruin over mij heen loopt.
En daarna voel ik me echt helemaal lekker, werkt bij mij beter dan gewoon een douche nemen. Dus ik zit gewoon een paar keer per week in bad. Ikzelf teken soms een CKR op het badwater als ik er in stap, en hou mijn handen er soms een halve minuut boven of zo, om het nog krachtiger te maken.

 

 

 

15. Een kamer reinigen

 

 

Kamer reinigen: een stokje darshan-wierook in elke hoek van de kamer. Heb je een kamer met een L-vorm of met vreemde hoeken, plaats ze in elke buitenste hoek. Sluit alle ramen op één na en teken SHK. Ga naar buiten, sluit de deur en blijf er een uur weg. Ruim daarna de wierook op, sluit het raam en teken CKR. Beide tekens teken je als je in de deuropening staat. Verder kun je als extra ook de muren "schoonspuiten" met je handen; je visualiseert dat de Reiki onder hoge druk uit je handen stroomt en tegen de muren spuit. Door het reinigen van je kamer, merk je dat de Reiki energie in die kamer weer beter en krachtiger door jezelf heenstroomt.

16. Hoe iets negatiefs positief te maken

 

Reiki mag je dus niet gebruiken voor negatieve dingen. Toch hoeft negatief niet altijd iets slechts te betekenen.

 

Als voorbeeld zal ik een situatie geven dat iemand die eindelijk eens een keer wilde winnen van een ander. Negatief, willen winnen, naar positief maken, winnen van die persoon.

 

Dit betrof een paardrij concours. Deze persoon kreeg steeds als ze deze tegenstander had, ontzettende aanvallen van zenuwen, en verloor steeds weer. Ze had de hoop al opgegeven ooit van deze persoon te winnen, en was voor iedere wedstrijd zo nerveus dat ze nog slechter reed dan normaal.

 

Reiki mag je nooit of te nimmer voor negatieve affirmatie's gebruiken, maar je kunt het in dit soort situatie zo aanpassen dat het wel werkt.

 

In eerste instantie komt het bij je op dat je de tegenstander wilt laten verliezen, of dat er iets gebeurt dat die niet mee kan doen aan de wedstrijd. Dat mag dus niet !

 

Ik heb dus in deze situatie de volgende affirmatie gebruikt. "Ik stuur energie dat ...... beter zal rijden als alle concurenten." Daar heb ik alle symbolen bij gebruikt.

 

Resultaat, ver boven haar concurent geeïndigd. Of de affirmatie, of dat ze wist dat ik Reiki zou sturen, iets heeft geholpen.

 

17. Deze oefening met het CKR symbool geeft helderheid in bepaalde zaken

 

Stap één:

Ga ergens makkelijk zitten en haal een paar keer diep adem door de buik. Bij elke uitademing laat je je gedachten en spanning uit je lichaam vloeien. Na enkele minuten voel je je lekker ontspannen.
Stap twee:
Leg je handpalmen naast je neus met je vingers over je ogen, geef jezelf een paar minuten Reiki en ontspan.
 
Stap drie:
Breng nu je handen voor je tot op schouderhoogte met de rug van de handen naar je toe en en teken het krachtsymbool CKR voor je in de lucht.  Visualiseer het in schitterend gouden licht. Blijf je handen voor je houden. Voel de energie en vibratie van het krachtsymbool in je handpalmen stralen. Zo blijf je 3 tot 5 minuten met je handen in deze positie zitten. Voel de vibratie van het krachtsymbool en laat de uitstralende energie door je hele lichaam gaan.  Dit vibratieniveau activeert je bewustzijn en geeft je meer helderheid over bepaalde zaken. Het zal je ook beter in verbinding brengen met je eigen innerlijk.

 
18. Afvallen met het SHK  en CKR symbool
Deze tip kwam tot mij via de mail.
Deze persoon had moeite met afvallen, en een dieet was ook niet aan hem besteed. Na zijn afstemming in Reiki 2 is hij op het idee gekomen om de kracht van de symbolen te gaan gebruiken. Iedere ochtend tekende hij het SHK symbool op de plaatsen waar hij wilde afvallen en gaf deze plaatsen enige tijd Reiki. Daarna sloot hij af met het CKR symbool. Gedurende de dag, als de situatie het toeliet, gaf hij nog verschillende keren Reiki aan deze plaatsen. Tot zijn eigen verbazing zag hij na een week al een gewichtsverschil en na een paar weken was hij ook daadwerkelijk enige kilo's lichter. 
 
Reiki geneest niet, Reiki ondersteunt mensen in hun proces van heling op geestelijk en lichamelijk niveau. Reiki is dan ook geen geneeswijze, maar helpt het zelfgenezend vermogen van de mens. 

 

Bezoekers sinds 21 februari 2004

 

 

 

 

 

De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?