De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
Reiki behandeltipsReiki zelfbehandelingReiki stoelbehandelingReiki volledige lichaamsbehandelingBijverschijnselen Reiki inwijdingHandpositie's bij kwalenIndex A tot HIndex I tot PIndex Q tot Z
Reiki behandeltips


Tips bij het behandelen

 

 

  

Hieronder nog enkele tips die je kunt gebruiken bij een behandeling.

 

 

- Vertel van te voren dat er tijdens de behandelingen verschillende lichamelijke reacties kunnen loskomen, zoals gapen, boeren laten, rommelende buik, trillen, enz. Vertel dat dit niet onderdrukt hoeft te worden en dat het een reactie is op de Reikibehandeling.

 

- Op sommige handposities kunnen heftigere reacties komen zoals huilen of een lachbui. Houd de handpositie aan tot de reactie vermindert of gestopt is.

 

- Als je bij een handpositie het gevoel krijgt dat je handen daar vastzitten, laat je handen dan op deze plaats liggen. Het is een teken dat deze handpositie extra energie nodig heeft. Krijg je het gevoel dat je handen worden weggeduwd van een positie ga dan door naar de volgende.

 

- Reiki gaat door verband heen en zelfs door gipsverband. Je kunt dus je handen gewoon op het gips leggen om Reiki te geven.

 

- Bij open wonden, zweren en brandwonden houd je je handen een stukje boven de plaats.

 

- Vertel de ontvanger dat er na de behandeling reacties en emoties kunnen loskomen. Reiki werkt in feite net als homeopathie, de klacht kan eerst erger worden, voor die verdwijnt.

 

- Door een medicijngebruiker regelmatig te behandelen, kan het zijn dat deze persoon zijn dosering moet aanpassen, en soms verminderen. Reiki werkt in op de medicijnen. Raad de persoon altijd aan de wijziging van de dosering te bespreken mat zijn eigen arts.

 

- Ga van de ene naar de andere handpositie zonder het contact met de ontvanger te verliezen, verplaats eerst je ene hand en daarna de andere.

 

- Vertel de ontvanger voor de behandeling begint dat die op ieder ogenblik mag vertellen wat hij/zij voelt. Vooral als een handpositie niet prettig aanvoelt.

 

- Houd bij de behandeling van het hoofd in de gaten dat je niet in het gezicht van de ontvanger ademt.

 

- Zorg dat je op een ontspannen manier staat of zit, zodat je iedere handpositie zonder verkramping kan volhouden.

 

- Bespreek voor een behandeling waarom iemand graag een Reiki behandeling wil ontvangen. Sommige mensen lopen met ernstige klachten die zeer zeker door een reguliere arts behandeld moeten worden. Stuur ze dan altijd eerst naar een arts eer je ze gaat behandelen.

 

- Was voor een behandeling je handen, zodat ze schoon zijn en fris ruiken.

 

- Maak er een gewoonte van voor iedere behandeling, dus ook zelfbehandeling, de bron te vragen of je de universele energie mag doorgeven aan de ontvanger. Bedank deze bron ook weer na de behandeling.

 

- Geef nooit iemand Reiki zonder de toestemming van die persoon. Ieder mens heeft een vrije wil om keuzes te maken, dus ook of hij/zij Reiki wil ontvangen. 

 

- Vertel nooit wat jij verwacht wat een behandeling voor een effect kan hebben. Reiki kan op verschillende manieren werken en dat kan anders zijn dan jij had verwacht. Het werkt altijd op een manier die het beste is voor de ontvanger.

 

- Ben voorzichtig met het geven van Reiki aan mensen met een pacemaker. De Reiki energie zou negatieve invloed kunnen hebben op het elektrische systeem van de pacemaker. Als je beslist iemand met een pacemaker te behandelen, sla dan de handposities in de hartstreek over, om alle risico’s op dat gebied te vermijden.

 

- Waarschuw mensen met suikerziekte van te voren dat door de behandeling hun bloedsuikerspiegel kan veranderen. Laat ze hun suikergehalte dan ook meteen controleren na een behandeling. Het kan zijn, dat de pancreas of de insuline reageert op de Reiki.

 

- Wacht bij mensen die verdooft zijn, of onder narcose, tot het veilig is ze Reiki te geven. Dat kan zijn nadat de verdoving is uitgewerkt, of nadat een operatie klaar is.

 

- Let bij kleine kinderen en dieren op hun reactie. Zij kunnen je niet vertellen of ze genoeg Reiki hebben gehad. Een behandeling van een dier of kind duurt veel korter dan bij een volwassene omdat ze zeer snel de Reiki energie opnemen. Een dier zal van je weg willen lopen en een kind zal onrustig worden. Als je het gevoel hebt dat de behandeling nog niet af was, probeer dan op een later tijdstip verder te gaan. Dieren kunnen naar je toekomen en om meer vragen, wat je wel opmerkt als je oplet.
 

- Sta met beide voeten stevig op de grond, aard jezelf voor je gaat behandelen en sta of zit niet met gekruiste benen.


- Behandel het liefst in een rustige ruimte. Zet de deurbel af en trek de stekker van de telefoon eruit.

 

- Je kunt eventueel etherische oliën verdampen of een stokje wierook branden in de behandelruimte. Vraag de ontvanger of die dat wilt, want niet iedereen houd daarvan.

 

- probeer eens te voelen wat de ander voelt. Niet overnemen, maar proberen aan te voelen.

 

- Vraag de ontvanger of hij/zij ontspannen ligt/zit en laat hem/haar de schoenen uitdoen en knellende kleding wat losser maken. De ontvanger mag niet met gekruiste benen liggen of zitten.

 

- geef de ontvanger na de behandeling een glas koud water te drinken en doe dat zelf ook. Het helpt jullie beiden om even te gronden.


 
                

Bezoekers sinds 21 februari 2004

 

 

 

 

 

De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?