De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
Over de HandReikingContact
Over de HandReiking


Hoe Reiki in mijn leven kwam

 

 

Mijn naam is Lydia Woudenberg. Ik ben geboren op 17 april 1967 te Nijmegen.

 

 

Als kind al voelde ik me aangetrokken tot spirituele dingen. Maar ik groeide op in een omgeving waar dat totaal onbekend was, dus kon ik me er niet verder in verdiepen. Ik dacht dat het raar was, omdat ik niemand kende die ook deze gevoelens en dingen had. Ik heb mezelf dus als kind min of meer afgesloten van mijn spirituele ik, en ben mee gaan leven in de wereld van iedereen. Zoals gewoon van je verwacht werd. Ik wist ook niet beter.

 

 

In mijn pubertijd leerde ik een vrouw kennen die kon magnetiseren. Deze vrouw was de eerste in Nederland die een bepaalde hartoperatie had ondergaan, en daarbij is ze toen een tijdje klinisch dood geweest. Na deze operatie merkte ze op dat ze met haar handen mensen kon helen. Ik was vaak bij deze vrouw, die ik als tweede oma beschouwde. Het bleek dat ik heel ontvankelijk was voor haar energie. Zo ontdekte ik in die tijd een plekje op mijn rug, dat ik voor het gemak toen mijn heksenplekje noemde, waar ik de energie heel goed kon voelen stromen. Het was of ik dan daar een stroomstoot kreeg. Vaak had oma teveel energie en gaf ze dat aan mij af. Ze zei dan altijd dat ik als puber die energie zo weer kwijt was en het haar een hoop opvliegers scheelde. Het gebeurde zelfs als ik op school zat, dan voelde ik ineens de energie door me heen gaan. Later bleek dan dat zij weer teveel energie had en het aan mij had gegeven.

 

 

Ik ben eigenlijk altijd een rusteloos type geweest. Zo heb ik nooit echt een hobby gehad, dan vond ik weer het ene leuk, dan weer het andere. Maar nooit vond ik iets echt leuk om er mijn hart en ziel in te leggen. Dat zelfde gold voor mijn werkende carriëre. Na mijn middelbare school ben ik de MEAO gaan doen. Niet omdat ik dat leuk vond, maar het leek een goede opleiding. Al snel bleek dat het niks voor mij was. Toen ben ik een oriëntatiejaar gaan doen. Ik wist tenslotte nog steeds niet welke richting ik op wilde. Wat ik daarna wel wist was dat ik graag met mensen werkte. Maar niet de verzorging, meer de verkoop. Na een paar jaar in verschillende richtingen van verkoop gewerkt te hebben, kwam ik op de taxi terecht. Dit heb ik 7 jaar gedaan, tot nu toe de enige baan die ik zolang heb volgehouden. Het was ook wel leuk werk in het begin. Veel contact met mensen, beetje eigen baas in je taxi. Maar na een jaar of 5 werd het door verschillende dingen wat minder, en werd ik weer rusteloos.

 

 

In die tijd kreeg ik een computer van mijn vader en ontdekte al snel het internet. In die tijd chatte ik veel en had mezelf de naam FLY gegeven. Mede omdat daar weer een stukje van mijn echte naam in zat. En op een of andere manier vind ik vliegen interessannte beesten, maar dat is een ander verhaal. Met de computer leek het wel of ik een doel had gevonden, die computer vond ik echt het einde en ik wilde er alles van weten. Maar een cursus was me toch te duur. Door toeval kwam ik in de bijstand terecht, en kon toen een computeropleiding gaan doen, op kosten van de sociale dienst. Het leek erop dat ik gevonden had waar ik naar zocht.

 

 

En toch bleef ik het gevoel van "iets missen" houden. Maar wat het was wist ik nog steeds niet.

 

 

Er volgde een hectische tijd. Mijn zwager benam zich van het leven, en toen is mijn spirituele IK weer terug gekomen. Ik zag mijn zwager diezelfde avond van zijn dood in de kamer staan en mocht een boodschap doorgeven aan mijn zusje. In de moeilijke tijd die daarop volgde heb ik verschillende keren een boodschap van hem gehad en mogen doorgeven. Op een gegeven moment was ik zo erg met hem en anderen bezig, met hoe het met hem was daarboven en als mijn familie het maar goed had, dat mijn eigen leven aan mij voorbij ging. Ik had het gevoel voor anderen te leven, en niet meer voor mezelf. Toen heeft mijn zwager mij in een droom bezocht en mij verteld dat ik vanaf dat moment voor mezelf moest gaan leven. Met hem was het goed, en iedereen kwam ook zonder mij op zijn pootjes terecht. Ondanks zijn geruststelling bleef ik in een soort spiraal zitten. Ik bleef depressief en alles leek steeds fout te gaan. Op mijn werk ging het ook niet goed. 

 

 

 

In november 2003 kwam er een Paranormale beurs in Nijmegen. Mijn zusje vroeg of ik daar met haar heen wilde gaan. Gezien de gebeurtenissen met mij dat afgelopen jaar, leek het me wel een goed idee daarheen gaan. Iets binnen in mij zei ook dat ik moest gaan.

En daar is voor mij de wereld open gegaan. Ik was al vaker op een Paranormale beurs geweest, maar had er nooit echt iets mee gehad. Deze keer had ik de hele tijd het gevoel dat er iets zou gebeuren. Na er een tijd te hebben rondgelopen stonden we op het punt weg te gaan. Bij de uitgang hing nog een folder dat er ook workshops waren die dag. Er zou binnen een paar minuten een healing gaan beginnen. Mijn zusje vroeg of ik wist wat het was, en ik wist het ook niet. Dus we zijn er maar gewoon naartoe gegaan en zouden het vanzelf wel merken. De healing werd gegeven door Bert van pelt. Na de healing deed ik mijn ogen open en hij zat me heel intens aan te kijken. ”Heb je alle kleuren gezien?”vroeg hij. Ik beaamde dat. Toen vroeg hij of ik aan Reiki deed. Ik keek hem verbaasd aan en vroeg hem:"Reiki? Kun je dat eten?" Hij legde in het kort uit wat het was. Toen zei hij ”ik zie bij iedereen in deze zaal een dikke plaat  voor het derde oog zitten, maar bij jou zit er maar een dun vliesje voor. Doe er iets mee. Binnen nu en 5 jaar kun je de beelden zien.”

Na zijn uitleg was het of ik gevonden had waar ik altijd naar zocht. Reiki maakte het spirituele gevoel in mij compleet. Hoe meer ik erover las op internet, hoe meer ik erachter kwam dat dit was wat ik altijd gezocht had. Ik was er klaar voor.

 

Op 13 december 2003 heb ik mijn Reiki 1 afstemming gekregen. Het was of er een groot gevoel van verliefdheid in me kwam. En een gevoel van rust, alsof alle spanningen uit mijn lichaam gleden. Vlindertjes in mijn buik en borst. Ik werd rustiger, en zelfs op het werk ging alles beter. Ik ging anders tegen dingen aankijken, waardoor het allemaal niet meer zo negatief leek. Ik veranderde compleet.

Op 31 januari 2004 heb ik mijn Reiki 2 afstemming mogen ontvangen. Het was alsof ik een stuk kalmte mocht ontvangen. De acceptatie van mezelf, wie ik ben en waar ik voor sta. Ik durf nu mijn mening te geven, ben niet meer bang van wat een ander over mij zal denken. Ik zie het mooie in de mensen en de dingen om me heen. Natuurlijk is dat niet altijd, zelfs nu heb ik ook wel eens dat ik een boze bui heb. Ik blijf een gewoon mens, met beide benen op de grond. Niks geen zweverig gedoe.

 

Nu wilde ik ook graag weten wat ik allemaal met Reiki kan doen, en ging weer op zoek op internet. Ik kon heel veel site's vinden over Reiki, maar de meesten gingen voornamelijk over hun eigen praktijk, wie ze waren en welke cursussen ze gaven. Standaard vond je overal dezelfde uitleg en geschiedenis van Reiki. Heel af en toe kwam ik wat tegen over hoe te werken met Reiki. Zo kwam ik op het idee zelf een website te maken over wat je zoal kan doen met Reiki 1 en 2, en hoe het te doen. 

 

 

 

Op 27 augustus 2004 ben ik afgestemd als Reikimaster. Weer een hele nieuwe ervaring. Het is heel geleidelijk gegaan, en eerlijk gezegd heb ik niet veel meer gemerkt dan dat die dag mijn handen heel erg warm waren en tintelden als een gek. En natuurlijk de vlindertjes in mijn buik en borst. De energiestroom die ik nu voel is zeker anders dan bij Reiki 1 en 2. Sterker en krachtiger. Belangrijkste na deze afstemming was dat ik mezelf kan begeleiden maar ook anderen in mijn omgeving die me om raad vragen. Alsof ik nu antwoorden weet. Waarom? Omdat ik nu luister met mijn hart. En voel met mijn hart.

 

 

In maart 2005 heb ik eindelijk de naam gevonden die bij me past: De HandReiking. Ik had tijdens een meditatie een beeld van handen voor me, dat steeds weer terugkwam. Enkele dagen later gebruikte ik tijdens een cursus toevallig het woord Handreiking en als een donderslag bij heldere hemel wist ik ineens dat dit de nieuwe naam voor mijn site en praktijk moest zijn. Zie hie het resultaat.

 

 

 

Lydia Woudenberg

 

 

Bezoekers sinds 21 februari 2004

 

 

 

 

 

De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?