De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
Reiki behandeltipsReiki zelfbehandelingReiki stoelbehandelingReiki volledige lichaamsbehandelingBijverschijnselen Reiki inwijdingHandpositie's bij kwalenIndex A tot HIndex I tot PIndex Q tot Z
Index I tot P


Index I tot P
  

 

Impotentie: 
met de posities 1, 8, 10, 12 en 14 werken; in zware gevallen ook gericht Reikiwerk aan de 2e en 3e chakra. Het beste is dat beide partners in de behandeling worden betrokken, want seksuele problemen in relaties vinden hun oorzaken bijna altijd bij beide partners.

 

 

    
 

 

Jicht: 
Reiki in de zieke plaatsen laten stromen en posities 8, 12 en 13 uitvoeren.

 

 

   

 

 

 

Kanker (zie ook onder 'ontgifting'): 
regelmatig algehele behandelingen; daarnaast op de plaatsen in kwestie, wanneer ze precies af te bakenen zijn, Reiki laten stromen. Extra intensief met de posities 6 en 8 werken en ook positie 9 15 tot 20 minuten vasthouden. Voorts gericht Reikiwerk aan de 4e chakra en chakrabalancering van alle chakra's met de 4e chakra. Bij verzwakking posities 14 en 17 gebruiken en chakrabalancering aan de 1e en 6e chakra uitvoeren. Bij tongkanker de Reikikracht ook door de voeten laten opnemen. Bij borstkanker en kanker in het urogenitale systeem aanvullend intensief met de posities 10, 14 en 16 werken en door gericht Reikiwerk de 2e chakra aanvullen.

 

 

       

 

 

 

Kankerzweren: 
de Reikikracht in de voetzolen laten trekken 16 en 17; daarnaast regelmatig maar kort (enkele minuten) lokale behandelingen geven.

 

 

  
 

 

'Kater': (ten gevolge van alcohol of drugmisbruik) 
Reiki één handbreedte boven de enkels laten stromen en de bovenkanten van de tweede tenen met Reiki behandelen (zie ook onder 'ontgifting', 'hoofdpijn', 'misselijkheid' en 'verteringsstoornissen').

 

 

Keelpijn: 
plaatselijk met Reiki behandelen, daarnaast de grote tenen van top tot gewricht.

 

 

Kiespijn: 
plaatselijk behandelen (zie ook onder 'cariës' en 'tanden').

 

 

Knieklachten: 
posities 15 en 17, alsmede de speciale positie voor ischias; bovendien beide knieën met de handen beetpakken, zodanig dat er Reiki van alle kanten in kan stromen. Indien chronisch ook aan de 3e en 6e chakra werken.

 

 

   

 

 

Koorts: 
posities 1, 3, 5, 7 en 9 uitvoeren, bij hoge en/of lang aanhoudende koorts ter aanvulling algehele behandelingen en posities 14 en 17. Vaak stijgt de koorts na een Reiki‑sessie eerst, om daarna snel te zakken (zie ook onder 'ontstekingen').

 

 

       Kramp: 
lokaal met Reiki behandelen (bij vatbaarheid voor kramp beslist een dokter bezoeken!) en aanvullend posities 1, 6, 12, 13, 15 en 17 geven, alsmede gericht met Reiki aan de 6e chakra (derde oog) werken.

 

 

      

 

 

Krop: 
Reiki twee handbreedten boven de enkels binnen laten stromen; met posities 5, 9, 10 en 14 werken.

 

 

    

 

 

 

 

Leukemie: 
regelmatig algehele behandelingen geven; intensief met de posities 6, 8, 10, 14,16 en 17 werken; gericht Reikiwerk aan de 1e en 2e chakra.

 

 

      

 

 

 

Leverklachten: 
posities 6, 8 en 12 gebruiken.

 

 

  

 

 

Littekens: 
plaatselijk behandelen en posities 5, 8 en 9 geven.

 

 

  

 

 

 

Longontsteking (zie ook onder 'ontsteking'): 
medische hulp is absoluut noodzakelijk! Ter ondersteuning Reiki voor in de borstkas en achter in de bovenrug laten stromen, ook polsen en duimgewrichten met Reiki behandelen. (De sessies moeten dagelijks plaatsvinden en minstens 10 minuten duren.)

 

 

Loomheid: 
algehele behandelingen; bovendien vooral posities 6, 10, 14 en 17 gebruiken. Voorts Reiki één handbreedte onder de knieschijven aan de voorkant van de benen laten stromen.

 

 

    

 

 

Maagklachten: 
posities 6 en 8 uitvoeren; indien chronisch, met gericht Reikiwerk aan de 6e chakra en positie 12 uitbreiden.

 

 

  

 

 

Medicijnen (bijwerkingen en overbelasting door chemische middelen): 
als het om chemische geneesmidddelen gaat waarvan de effectiviteit van hun langdurige aanwezigheid in het lichaam afhangt (zoals macumar, digitalispreparaten of chemotherapeutica), mogen er geen langere algehele behandelingen gegeven worden: wel kun je met posities 5, 6,13,14 en 17 werken (zie ook onder'ontgifting'). Organische schade door medicijnen direct plaatselijk behandelen en algehele Reiki‑behandelingen geven.

 

 

     

 

 

Menstruatieklachten: 
posities 6, 8, 10, 12, 14, 16 en 17 toepassen; voorts gericht Reikiwerk aan de 2e chakra. Bij plaatselijke behandeling kan er sprake zijn van sterk krampen/pijn, die veroorzaakt worden door de angst voor aanraking en de beweging. Dan kun je beter posities 16 en 17 gebruiken.

 

 

       

 

 

Migraine (zie ook onder 'hoofdpijn'): 
met posities 10, 14 en 16 werken.

 

 

   

 

 

Miltklachten: 
positie 8 gebruiken en de 2e chakra gericht met Reiki behandelen.

 

 

 

 

 

Misselijkheid: 
posities 6 en 8 gebruiken; wagenziekte: met posities 3 en 6 werken; handen op de schedel opleggen.

 

 

  

 

 

Mond: 
plaatselijk behandelen en positie 1 gebruiken; Reiki ook in de grote tenen en duimen laten trekken.

 

 Multiple sclerose (zie ook onder 'ontsteking'): 
speciale positie op de kruin gebruiken; daarnaast gericht Reikiwerk aan de 6e chakra. Zijn er twee Reikikanalen voor de behandeling beschikbaar, dan legt de een de handen op het hoofd op en de ander, op de voetzolen. Algehele behandelingen en lokale behandelingen van de getroffen gebieden zijn aanbevelenswaardig. Posities 1, 4 en 8 gebruiken en tussen de schouderbladen behandelen.

 

 

  

 

 

Nachtmerries: 
posities 2, 4, 8 en 10 toepassen.

 

 

   

 

 

Narcose: 
gedurende de narcose nooit en te nimmer met Reiki behandelen! Er bestaat dan het gevaar dat de patiënt voortijdig wakker wordt! Van tevoren en nadien algehele behandeling; daarnaast posities 1, 6, 8, 14 en 17 gebruiken. Je kunt (als je cliënt wil) ook met deze posities alleen werken en van de algehele behandeling afzien.

 

 

     

 

 

Nekpijn: 
de Reikikracht in de pijnlijke plek en de gewrichten van de grote tenen laten stromen; bovendien posities 8 en 10 toepassen.

 

 

 

 

 

Nervositeit: 
Reiki laten stromen in de duimwortels, net onder de grote tenen en vanaf de kruin (daarvoor leg je beide handen dwars over het hoofd); aanvullend met de posities 1, 5 en 8 werken.

 

 

    

 

 

 

Neuralgie: 
plaatselijk en via de corresponderende reflexzones behandelen; verder de posities 1 en 17 en extra intensief positie 16 gebruiken.

 

 

   

 

 

 

 

Neurosen: 
veelvuldig en regelmatig chakrabalancering geven. Vaststellen welke chakra/welk orgaan de stoornis veroorzaakt en daar met gericht Reikiwerk behandelen; voorts de posities 5, 8, 12 en 17 gebruiken. Algehele behandelingen met een week ertussen.

 

 

    

 

 

Neus: 
plaatselijk en met de posities 1, 6 en 9 behandelen; voorts gericht Reiki‑werk aan de 6e chakra. Bij bijholteaandoeningen ook met posities 10, 12, 14 en 16 erken en aanvullen met gericht Reikiwerk aan de 2e chakra.

 

 

       

 

 

Neusbloedingen: 
plaatselijk en met posities 4, 5, 8, 11 en 12 behandelen.

 

 

    

 

 

Nieren: 
posities 1, 10, 13, 14 en 16 gebruiken; bij chronische klachten Reikiwerk aan de 2e chakra.

 

 

    

 

 

Nymfomanie
posities 1, 5, 10 en 16 gebruiken; daarnaast gericht Reikiwerk aan de 2e en 5e chakra.

 

 

   
 

Ogen:

Vermoeide en geïriteerde ogen door te lang tv kijken, geconcentreerd lezen en werken met een beeldscherm.

posities 1, de neusbrug laseren, 2, 12

 

 

  

 

 

Ongevallen: 
dokter bellen! Als eerste hulp de shock met posities 13 en 8 behandelen. De handen op geringe afstand vlak boven eventuele bloedingen houden, maar ze in geen geval aanraken (zie ook onder 'paniek' en 'angst').

 

 

 

 

 

Ontgifting: 
regelmatig algehele behandelingen op achtereenvolgende dagen tot de eerste geneesreactie intreedt (b.v. donkere urine met andere reuk, zweet, stoelgang, huidreacties). Veel zuiver water drinken, douchen en rust houden. Daarnaast de posities 1, 5 tot 10, 13, 14 en 17 uitvoeren. Zeer effectief is de behandeling van het middelste van de schoudergordel rechts en links naast de wervelkolom. (Bij verzwakte nier‑ en/of leverfunctie uitsluitend na afspraken met de arts/geneeskundige behandelen!).

 

 

          

 

 

Ontstekingen: 
plaatselijk op de infectiehaard dus Reiki laten stromen; aanvullend de posities 7,9,10,14 en 17 uitvoeren. Bij chronische/zware ontstekingen ook posities 6 en 13 meenemen, alsmede de in de buurt liggende lymfklieren behandelen. Verder is gericht Reikiwerk aan de 6e chakra (derde oog) aan te raden. Chakrabalancering vooral aan de 1e en 6e chakra. Werken met amethisten en bergkristallen.

 

 

       

 

 

Ontwennen van roken: 
gericht Reikiwerk aan de 6e en de 1e chakra; daarnaast met posities 1, 4, 5, 6, 8, 10, 13 en 17 werken.

 

 

         

Oogaandoeningen:

 

posities 1, 2, 5, 10 en 17, aanvullend de Reiki‑kracht in de grote tenen en/of duimen laten stromen.

 

 

      

 

 

 

Operaties: 
van tevoren algehele behandeling en in het bijzonder met posities 8 en 9 werken. Voor de nazorg algehele behandeling. Reiki bovendien apart in de littekens laten trekken. Ook met posities 6, 8, 12‑14 en 17 werken.

 

 

      

 

 

Oren: 
posities 1, 5 en 17 toepassen; Reiki vooral laten stromen in het gebied tussen de grote tenen en enkels, aan de binnenkant van de voeten.

 

 

   

 

 

Paniek (plankenkoorts): 
Reiki in de polsen en de buitenzijde van de knieën laten stromen; posities 4, 8, 12 en 13 gebruiken.

 

 

   

 

 

 

 

Peesschedeontsteking: 
plaatselijk behandelen; bij veelvuldig voorkomen ook posities 1 en 5 gebruiken en gericht aan de 6e chakra werken.

 

 

  

 

 

Pijn: 
plaatselijk en met posities 11 en 12 behandelen. Bij botpijn: de ene hand over de andere op de grote nekwervel. Bij heup en beenpijn: Reiki over heel de rug, als mede aan de buitenkant van de heupen laten stromen. Bij armpijn: posities 11 en 12 gebruiken; Reiki aanvullend in schouderkoppen en armen laten trekken.

 

 

 

 

 

Pleuritis (borstvliesontsteking): 
plaatselijk behandelen, Reiki onder de oksels laten stromen en positie 1 gebruiken (zie ook onder 'ontsteking').

 

 

 

 

Prostaat: 
posities 1, 4, 10, 12, 14 en 16 gebruiken.

 

 

     

 

 

Pyrosis: 
posities 4 en 8 gebruiken.

 

 

   

Bezoekers sinds 21 februari 2004

 

 

 

 

 

De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?