De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
Cho Ku ReiSei He KiHon Sha Ze Sho nen
Hon Sha Ze Sho nen

 

 

 Hon Sha Ze Sho Nen  

Het afstandsymbool, de brug 

 

Hon Sha Ze Sho Nen 

Ik ga in het oneindige (1)

Ik neem het besluit (2)

verbinding te maken met de goddelijke stroom (3 en 4)

Ik denk aan de oneindigheid (5)

Ik heb een basis nodig (6)

om een brug (7)

voor het huis (8,9,10)

van menselijkheid op te bouwen (11)

de Aarde is de basis (12)

Ik ga in de diepte (13)

vanwaar ik mij de oneindigheid herinner (14)

Ik bouw een bescherming (15)

voor de goddelijke stroom op Aarde (16 en 17)

eindeloos (18)

heb ik toegang tot het kind in mij (19)

In de goddelijke schaal (20) 

leg ik vol vertrouwen mijn handen (21 en 22)

 

 

Betekenis mantra:
De mantra van dit symbool wordt
op heel verschillende wijzen vertaald

Geen verleden, geen heden, geen toekomst.
De boeddha in mij reikt naar de boeddha in jou
Om verlichting en vrede te bevorderen.
Je bent onbeperkt en onbegrensd.’
God, lichaam en Ziel zijn één.

Hon Sha Ze Sho Nen
- Sturen van Reiki op afstand en/of tijd
- Beamen van Reiki naar mensen in dezelfde ruimte 
- Helpen bij problemen van vroeger

 

HON SHA ZE SHO NEN De Verbinding, het Helen op Afstand , De Brug

  

(hon sja ze sjo nen). wordt gebruikt voor de verzending van Hands-off Reiki, voor afwezige clienten en kwesties in de toekomst en in het verleden met inbegrip van vorige levens.

Dit symbool geeft je ook de mogelijkheid om alle symbolen van Reiki in een afstandsbehandeling over welke afstand dan ook te gebruiken. Je kunt dit symbool gebruiken voor een behandeling op verre afstand van jou, maar ook de energie richten aan iemand in dezelfde ruimte als jou. Dit is vooral nuttig in het behandelen van kinderen en dieren en in het behandelen van gebieden die je niet kunt bereiken, wanneer in publiek of eender waar de hands-on behandeling onpraktisch zouden kunnen zijn. Sommige mensen vinden dat zij dit Reiki symbool kunnen activeren door intentie, zonder het tekenen of het visualiseren van het symbool, maar ik ben van mening dat het waarde heeft om het evenals de andere symbolen te tekenen. Er zijn verschillen in de manier waarop de verschillende masters dit symbool tekenen, gewoonlijk teken je het zoals jouw leraar het deed, tenzij je een intens en intuïtieve gevoel hebt deze op een andere manier te tekenen.

Het wordt gebruikt voor het verbinden door tijd en ruimte met verre objecten. Het wordt vaak samen gebruikt met de andere symbolen. Een afstandsbehandeling kan tijd en ruimte overbruggen, u toestaan om helende energie over een ruimte, of rond de wereld te verzenden om wonden in het verleden te helen. Het kan helende energieën voor anderen en in situaties zoals natuurrampen en politieke crisissen bijdragen. Je kunt Hon Sha Ze Sho Nen gebruiken om ongerustheid te behandelen, die je hebt over gebeurtenissen in de toekomst. Sommige mensen gebruiken het om helende pakketten tot stand te brengen die worden gebruikt voor een bekende toekomstige situatie.

Hon Sha Ze Sho Nen wordt samengesteld uit vijf verschillende elementen. Één mogelijke betekenis kan zijn "geen verleden, geen heden, geen toekomst". Ik onderwijs of geloof niet dat je dit symbool kunt gebruiken om het verleden of de toekomst te veranderen zoals sommige mensen geloven. Ik zeg niet dat het absoluut niet kan. Ik heb een gevoel dat de Reiki die ik nu geef om trauma's van kinderjaren op te lossen in feite op dat ogenblik als een belofte wordt dat het kind in een toekomstig leven gelukkig zou worden. Dit is niet te bewijzen. Ik gebruik Hon Sha Ze Sho Nen om de gevolgen van trauma's van het verleden en van afgelopen levens te behandelen en te helen. Het kan zeer efficiënt zijn om zich erop te concentreren dat Reiki wordt verzonden naar de allereerste gelegenheid waarin het probleem specifiek in het leven voorkwam.

Wanneer je een probleem op zijn oorsprongspunt vrij vaak behandelt, zullen vele andere problemen die op die aanvankelijke gebeurtenis gebaseerd zijn, zich oplossen of zullen bijna onmiddellijk helen. Door soms het afstandssymbool te gebruiken kan het helpen bij het herinneringen van vorige levens op te halen.


Sommigen gebruiken dit symbool om een behandeling naar een specifiek punt in de toekomst te verzenden. Ik heb gemengde resultaten met dit gehad. De tijd is een illusie maar zeer nuttig en Hon Sha Ze Sho Nen is meer dan enkel een afstandsschakelaar.

 Er zijn verschillende manieren om de afstandsbehandelingen te verrichten met het gebruik van de Reiki symbolen: De een tekent de symbolen in gedachten, de ander met zijn hand of derde oog en zegt dan de mantra/naam van het symbool en gebruikt het andere symbool pas als het nodig is. Je zou de symbolen boven je hoofd of voor je kunnen visualiseren. Mij werd geleerd om elk van hen altijd te gebruiken maar vele mensen doen het anders.

Er is geen voorkeur voor een van deze methodes om Reiki op een afstand naar mensen te verzenden en dit zijn slechts enkelen van de mogelijke manieren om het te doen. Deze methodes zijn nuttig om afstandsbehandelingen te verzenden. In loop van de tijd, kunt je minder behoeftes ontwikkelen om het afstandssymbool en de zeer gestructureerde methodes te gebruiken voor het afstands behandelen. Aangezien je een stijgende vertrouwdheid met de energie ontwikkeld kunt je gaan vinden dat de symbolen, zoals alle hulpmiddelen, opzij gezet kunnen worden wanneer ze niet meer nodig zijn. Er is nochtans geen haast om te leren zonder symbolen te werken. Neem je tijd en laat de verbinding aan de energie versterken en groeien. De meeste mensen blijven de symbolen gebruiken zelfs als zij deze niet meer “nodig” hebben. 
 

De volledige betekenis is niet "geen verleden, geen heden, geen toekomst", maar meer als "Juist bewustzijn is de wortel van alles", of de "integriteit kan allen verbeteren”. Hon Sha Ze Sho Nen wordt gemaakt van de vijf afzonderlijke kanji. Op de manier waarop dat wij dit symbool tekenen, worden deze vijf karakters in elkaar samengeperst. De oppervlakkige vertaling zou iets zijn als:

1. Oorspronkelijk (in wezen, door natuur)

2. Persoon (zijnde, entiteit)

3. Precies (juist, enkel)

4. Gerechtvaardigd (zekerheid, rechte weg. )

5. Mening (aanwezigheid van het hart, karakter).

Het effect op lange termijn moet ons helpen om in het heden vrij te leven van blokkades en zonder zorgen over het verleden en de toekomst.  

 

Dit symbool is het ingewikkeldst van de Reiki symbolen, maar kan gemakkelijk te leren zijn door te oefenen in het tekenen. Begin met één streep, herhaal dat en voeg een streep toe, en deze ook weer herhalen. Dan het volgende toevoegen en het op deze manier voortzetten tot u het volledige symbool kunt tekenen. Of u kunt ervoor kiezen het symbool in verscheidene stukken te breken en tegelijkertijd te leren. 

Het symbool kan je leren te tekenen door het in stukken op te delen.  

Leer eerst een stuk, en als je dat onder de knie hebt, voeg je steeds een volgend stuk bij. 

Op onderstaande manier heb ik het mezelf aangeleerd.

 

 

Werken met Hon Sha Ze Sho nen

Betekenis van het symbool

- Geluid - Hon Sja Ze Sjo Nen

- Het Derde Symbool - de Zon - Afwezige - 5de en 6de chakra

- Relatie met mensen - de zon heeft de energie van een hogere dimensie’s naar alles verzonden. Zonder de zon, zouden de aarde of de menselijke wezens zelfs geen dag kunnen bestaan. De zon is de basis van ons bestaan.

- Symbool - verbindt ons met de kern van het doelvoorwerp door tijd en ruimte, en brengt diepe heling en transformatie door resonantie met de bewuste energie van de zon.

 

- Gebruik - heelt door tijd en ruimte. Achtervolgend voor de staat van stilte en vrede, verbetert de vervormingen die hindernissen zijn geweest voor het leren.


 

Het verre of helen op Afstand 

Er zijn vele manieren om op afstand te helen. Hon Sha Ze Sho Nen wordt getekend of gevisualiseerd aan het begin van een behandeling of vlak voor je contact maakt met jouw voorgenomen ontvanger. Dit symbool laat ons toe om helende energieën naar anderen over afstand te verzenden. Dit kan worden gebruikt om Reiki naar de overkant van de straat of naar andere delen van de wereld te verzenden. Het kan worden gebruikt wanneer het hands-on Reiki ongepast zou zijn (bijvoorbeeld met een brandwondpatiënt of iemand met seksuele misbruikproblemen). In deze gevallen kan Reiki vanaf de andere kant van de ruimte worden gezonden of vanaf een paar centimeters afstand. Dergelijke manier van kijkend gebruik makend van het afstand symbool wordt vaak “helende ogen” of “beamen” genoemd. Sommige mensen houden hun handen naar de persoon of de mensen toe die zij een behandeling geven. Sommige mensen vinden dat zij de afstand behandeling kunnen richten of verzenden zonder hun handen op te heffen.

De behandelingen op afstand

Het is een algemene gedachte om aan het afstandswerk te denken alsof als het inspanning vereist, alsof je de energie persoonlijk over de afstand moet sturen. In feite vereist het niet meer inspanning om Reiki over de oceaan te verzenden dan het vereist om het door je handen te verzenden aan iemand die je aanraakt. Het is hetzelfde zoals je in een directe behandeling de Reiki activeert en het daarheen laat stromen waar het nodig is. De afstand mengt zich niet in ontvangst.
  

Manieren voor afstandsbehandelen

 

1. Je kunt een foto of een tekening als focus voor de behandeling gebruiken. Teken de symbolen over de foto met de bedoeling om Reiki naar de persoon te verzenden of noem de naam van de persoon terwijl je u je handen plaatst over de tekening, doe de handposities of houd alleen de foto of tekening vast.

2. Stuur de energieën naar de persoon door te verbeelden dat jouw dijen deze persoon vertegenwoordigt en doe de posities op je dij. Je kunt de drie posities op je bovenbeen gebruiken, waar je rechterbeen de voorkant van het lichaam voorstelt en je linkerbeen de achterkant. Handen bij je knieën is het hoofd/nek gebied, handen op het midden van je bovenbeen is de romp, handen tegen je liezen aan zijn de benen.

3. Gebruik een teddy beer of een pop als volmacht of zet een hoofdkussen op je schoot om de ontvanger te vertegenwoordigen.

4. Je kunt de persoon tussen je handen visualiseren. Dan kan je geestelijk de handposities doen of verzend alleen Reiki naar de persoon met de bedoeling dat het aankomt waar nodig.

5. Gebruik de intentie. Weet dat de Reiki jouw voorgenomen ontvanger automatisch bereikt.

6. Schrijf de naam van de persoon op een stuk van papier en houd dat papier met de naam erop tussen je handen en stuur op deze manier Reiki. 

7. Gebruik je duim als een volmacht, stel voor dat het de persoon is, houd je andere hand erom heen en stuur Reiki.


 

Visualiseer de persoon in de lucht vóór je en geef een behandeling, of veronderstel dat je samen op de zelfde plaats bent. Een andere techniek is om te visualiseren dat jouw lichaam hun lichaam is, en leg je handen op jouw lichaam met de bedoeling dat de energieën naar hen stromen op die posities. Je kunt ook een "plaatselijke" behandeling op een orgaan of ander lichaamsdeel doen - visualiseer enkel het deel en geef het Reiki. Wanneer ik op afstand behandel, doe ik het meestal door intentie. Soms voel ik een "straal Reiki" van mijn handen en/of hart, kroonchakra en derde oog, naar de persoon gaan. Ik zeg dan gewoonlijk enkel de naam van de persoon en de plaats als ik die weet, en dan stuur ik de energieën naar hen voor hun hoogste goed. Sommige mensen vinden het gemakkelijk om te visualiseren dat de cliënt in de zelfde ruimte met hen is en weer anderen zullen hun Gidsen vragen te helpen met de behandeling zodat de behandelaar de verbinding houdt. Anderen zijn van mening dat Reiki op e-mail lijkt, dat het systeem zo goed werkt dat ze alleen maar Reiki hoeven te sturen en deze zal arriveren wanneer het moet aankomen, hoewel ze geen idee hebben hoe het wetenschappelijk werkt. Maak voor jezelf duidelijk wat het probleem is als je dat van te voren weet. Vraag om pijnvermindering als het gewild is naast het helen. De vermindering van de pijn en het helen zijn niet het zelfde. Reiki schijnt pijn meer te verminderen wanneer het specifiek wordt gevraagd. Reiki zal geen noodzakelijke pijn verwijderen als de ontvanger het nodig heeft om hem ertoe te bewegen naar een arts te gaan, of dat geen gevoel van pijn de kwaal erger zou kunnen maken

 

Je kunt een volledige behandeling doen door de handposities, maar je kunt Reiki ook enkel toestaan om te stromen. Het is goed om in gedachten die probleemgebieden waar je van weet en die van bijzonder belang zijn te benoemen. Zolang je een duidelijk kanaal handhaaft zal de behandeling daarheen gaan waar die het meeste nodig is. Wanneer je de energieën door intentie activeert zonder de symbolen te tekenen, gebruik dan Reiki alleen of met de woorden die voor jou werken. Je kunt elk symbool ook afzonderlijk activeren.

 

Heb altijd de intentie dat de persoon het recht heeft de energieën goed te keuren, te weigeren of waar te nemen. In afstandsbehandelingen loopt de energie vaak enkel tot het uitgewerkt is. Sommige masters stellen een minimale tijd van 15 minuten voor, voor een afstandsbehandeling. Sommigen adviseren 15 minuten behandeling gedurende drie dagen op een rij. Ik heb de energie soms drie uur lopend gehad. Maar dat is ongebruikelijk lang en 15 of 20 minuten is gebruikelijker. Sommige mensen hebben grote resultaten bij slechts een behandeling van vijf of tien minuten verkregen. Zelfs één of twee minuten kunnen een groot effect hebben. Reactiveer de energieën als je aandacht en intentie afdwalen, als de energie wordt afgesloten en wanneer je voelt dat je dat moet doen.  

 

Wanneer je voelt dat de energieën ophouden te lopen, beëindig de behandeling door te danken, het vrijgeven van de verbinding en het danken van uw Geestelijke begeleidingen. Het is normaal niet nodig om bovenmatige, onnodige of geplakte energieën te verwijderen en vrij te geven aangezien dit niet vaak voorkomt. Reiki is zelfopheldering. Je kunt opheldering en het ontplakking doen als je dit wenst.

 

De energie blokkades en de ziekte. 

 

Het zijn gewoonlijk stress, trauma's, en de emotionele reacties of de onderdrukking op gebeurtenissen in uw persoonlijk leven en omgeving, die tot beklemmingen en blokkades of overbelasting kunnen leiden. Dat geeft scheuren en dergelijke andere verwondingen in het auragebied. Als deze blokkades, beklemmingen, holdings enz. niet op tijd worden geheeld kan het zich als een ziekte of emotionele geestesstoornis vertonen. Dit kan ook omgekeerd werken als de aura als gevolg van fysieke verwonding beschadigd is, en als de misvorming aan de energiestructuur niet wordt hersteld, dan kan ziekte of de chronische pijn in het fysieke gebied of in energiek verwante gebied voorkomen. Deze trauma's kunnen energiereactie op de spanningen om het milieu, de politieke en sociale situaties en familiekwesties en veel andere minder duidelijke invloeden omvatten. Je kunt in een leven komen met sommige blokkades nog van vorige levens, of bij eigen keus wegens een zielopdracht en lessen, of van trauma vanuit de tijd van de conceptie en geboorte. Ik heb het bijzonder nuttig gevonden om de emotionele en afstands helende symbolen op de tijdspanne tussen conceptie en geboorte te gebruiken.

Afstands groepsbehandelingen

  

Er zijn een aantal manieren om Reiki naar meer dan één persoon tegelijkertijd in één ruimte of op afstand te verzenden. Je handelt als basis en doorgeefluik voor Universele helende energie dus niet met het gebruiken van jouw eigen energie. Je kunt een groot gebied of een groep in één keer behandelen.

Visualiseer de symbolen horizontaal boven de mensen of het gebied dat je wenst te behandelen of te vullen met Reiki, geef dan een gebruikelijke afstandsbehandeling.  Bedek eerst het gebied, en visualiseer je dan op de mensen in dat gebied die specifiek een behandeling van je wensen. Je kunt Reiki in een zaal geven en met die bedoeling richten dat iedereen in de zaal het beste van de behandeling voor hen ontvangt. Het visualiseren van het overwaaien van de energie of het visualiseren van het creëren van een kegel van energie boven het gebied en de mensen kan je met uw focus helpen. 

 

 
De Brug slaan naar het verleden:

Je kan verbinding leggen met jezelf in een ander tijdsvak.  Stel dat je in je jeugd traumatische ervaringen hebt opgedaan waar je nu nog last van hebt. Dan kan je met de Brug terug gaan naar dat moment (of die momenten) en het opnieuw beleven. Door andere beslissingen te nemen, neemt je leven ook een ander Karmisch pad. De uitkomst wordt anders, dus het nu wordt anders. Je kan dus met de Brug je verleden veranderen en daarmee het heden. Een brug slaan naar het verleden is jezelf Karmisch behandelen.

Als je in je jeugd traumatische ervaringen hebt opgedaan is het raadzaam niet zelfstandig een Burg naar het verleden te maken. Er kunnen zeer heftige emoties loskomen en je verwarren. Paniekaanvallen kunnen dan het gevolg zijn, en dat is niet echt bevorderlijk. Doe dergelijke sessies het liefst met je Reikimaster.  

De Brug slaan over afstand:


Je kan verbinding leggen met een ander die ver verwijderd is. Je kan vele bruggen leggen. 
De Brug is de koppeling van alle drie de symbolen die je bij Reiki 2 leert. Hoe zet je de brug?
Laten we zeggen dat we een afstandsbehandeling willen geven aan Ria van Dorp. Je kan de brug alleen in een meditatieve vorm gebruiken. Ga dus ergens rustig zitten (rechte rug) waar je niet gestoord kan worden. Concentreer je even, of doe een korte meditatie.

1. Zeg 3 x duidelijk naar wie je de brug slaat en waarom,

2. teken 3 x met je hand(en) vlak voor je Hon-Sha-Ze-Sho-Nen,

3. teken 3 x met je hand(en) vlak voor je Shei-He-Ki,

4. teken 3 x met je hand(en) vlak voor je Cho-Ku-Rei,

5. vouw nu beide handen in een kommetje waar de getekende symbolen en de brug naar Ria in vallen,

6. blaas nu in het kommetje en visualiseer dat je de brug opent naar Ria


Dit wordt dan:
"ik maak verbinding met Ria van Dorp omdat zij liefde nodig heeft na het verlies van haar moeder",
"ik maak verbinding met Ria van Dorp omdat zij liefde nodig heeft na het verlies van haar moeder",
"ik maak verbinding met Ria van Dorp omdat zij liefde nodig heeft na het verlies van haar moeder",
Hon-Sha-Ze-Sho-Nen,
Hon-Sha-Ze-Sho-Nen,
Hon-Sha-Ze-Sho-Nen,
Shei-He-Ki, 
Shei-He-Ki, 
Shei-He-Ki,
Cho-Ku-Rei, 
Cho-Ku-Rei, 
Cho-Ku-Rei, 
kommetje, blazen...................
Vervolgens ben je ongeveer 20 minuten met je gedachten bij Ria.  Na de 20 minuten, Namasté.

Je kan het ook om en om doen, dan wordt het:
"ik maak verbinding met Ria van Dorp omdat zij liefde nodig heeft na het verlies van haar moeder",
Hon-Sha-Ze-Sho-Nen, Shei-He-Ki, Cho-Ku-Rei.
"ik maak verbinding met Ria van Dorp omdat zij liefde nodig heeft na het verlies van haar moeder",
Hon-Sha-Ze-Sho-Nen, Shei-He-Ki, Cho-Ku-Rei.
"ik maak verbinding met Ria van Dorp omdat zij liefde nodig heeft na het verlies van haar moeder",
Hon-Sha-Ze-Sho-Nen, Shei-He-Ki, Cho-Ku-Rei.
kommetje, blazen...................
Vervolgens ben je ongeveer 20 minuten met je gedachten bij Ria. Na de 20 minuten, Namasté.

Indien mogelijk neem even daarna contact op met diegene en vraag hoe het gaat.

De Brug slaan naar de toekomst:
Een wat onbekende manier om met De Brug om te gaan is een behandeling in de toekomst. Niet dat je de toekomst kan veranderen of naar je hand zetten, maar wel de manier waarop jij die toekomst in gaat.
Als je een periode in gaat die moeilijk voor je is dan kan je met De Brug de toekomst zuiveren. Shei-He-Ki is heel erg belangrijk in deze Brug. 


 Bezoekers sinds 21 februari 2004

 

 

 

 

 

De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?