De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
Over de HandReikingContact
De HandReikingLydia Woudenberg

Welkom bij De HandReiking

Waarom deze website over Reiki
 
 

 

Toen ik net met Reiki in aanraking kwam, ben ik informatie gaan zoeken op internet. Al surfend over het internet, ben ik heel wat tegengekomen. Het zijn voornamelijk site's met informatie over de persoon, de cursussen die ze geven en hoe duur dat is. 

Maar eigenlijk was ik meer op zoek wat ik nu met Reiki kan doen, en hoe het te doen. Dat bleek niet zo eenvoudig te vinden. Soms vond je ergens wel een beetje, maar niet alles bij elkaar. Wat ik interessant vond, heb ik gekopieerd en als Wordbestand opgeslagen op mijn computer. In eerste instantie voor eigen gebruik.

Toen ben ik op het idee gekomen om zelf een website te gaan maken waar op te vinden is wat je met Reiki 1 en 2 kan doen. Bij De HandReiking vind je ook alles wat ik belangrijk vind om te weten van Reiki. 

Bij De HandReiking gaat dus voornamelijk over het werken met Reiki, voor mensen die de Reiki 1 en Reiki 2 afstemming hebben gehad.

Je vind hier onder andere uitleg over Reiki en wat over de geestelijke vader van Reiki, de heer Usui. Verder worden de aura's en chakra's uitgebreid besproken omdat deze een groot deel uitmaken van een Reikibehandeling.

Speciale aandacht is er voor de verschillende behandelingen met hun handpositie's en behandelingen bij paarden en honden. Ook uitgebreide aandacht voor meditatie's en de uitleg van de symbolen van Reiki2. Altijd handig, de tips voor wat je nog meer kan met Reiki 1 en 2 en hoe het te doen.

Voor specifieke aandoeningen, klachten en kwalen kan je de index raadplegen. Daarin worden vele klachten en hun bijbehorende handpositie's op alfabetische volgorde besproken. Altijd makkelijk als naslagwerk en als je snel wilt nakijken hoe je op een bepaalde plaats kan behandelen.

Verder is er ook uitgebreide informatie over edelstenen. Deze informatie heb ik erbij gezet omdat deze heel goed te gebruiken is in combinatie met Reiki. De edelstenen kunnen gebruikt worden als ondersteuning bij een Reiki therapie of behandeling. Ook andersom kan Reiki gebruikt worden als ondersteuning voor bij een edelsteentherapie. En ben je benieuwd welke steen jij hebt, dan kijk je hier!

Ik wens je veel leesplezier bij De HandReiking!


Reikimaster : LydiaLydia Woudenberg 

 

Bezoekers sinds 21 februari 2004

 

 

 

 

 

De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?