De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
OntspanningsmeditatieAarden meditatieGidsen meditatieChakrasAura
Gidsen meditatie


Samen met je gids mediteren

Meditatie 1

 

 

Naar je persoonlijke gids gaan


Om te mediteren is het wel zo lekker om de telefoon stekker eruit te halen en om de deurbel eraf te draaien. Lees de meditatie een aantal keer zodat je weet wat de tekst ongeveer is of print de tekst uit.
Bij de puntjes dien je even rust te nemen.
Ga rustig zitten of liggen.
En adem een aantal malen in en uit.
Voel hoe alle spanning uit je lichaam gaat...........

Ga met je aandacht naar je hele lichaam en laat alles lekker ontspannen laat gedachtes die opkomen ook net zo hard weer gaan. Ontspan en laat gebeuren wat er mag gebeuren. Voel een verlangen in je om je gids te ontmoeten en om een reis te maken naar jouw innerlijk.........

Concentreer je dan op je stuitje en laat een rood koord de aarde in gaan, dwars door de aardlagen heen totdat het de middelpunt van de aarde bereikt heeft. Vraag moeder aarde om haar energie en voel dan hoe deze energie je lichaam binnen stroomt..........

Concentreer je dan op een groot helder stralend wit licht boven je hoofd. Deze stralende witte bol van licht gaat in en om je heen en tevens zal dit jou beschermen en energie geven. Laat wat van dat witte licht in je hart stromen en voel hoe een gevoel van geborgenheid en eenheid in jezelf ontstaat..........

Stel je dan voor dat je voor een mooie trap staat geheel in jouw kleuren, jij staat onderaan de trap. Boven aan de trap is een deur en achter die deur is een kamer. Waar jouw gids zal zijn. Laten we voor het gemak die kamer, de kamer van contact noemen.
Je gaat in gedachten de trap omhoog lopen. Totdat je boven aan de trap staat en dan zie je een mooie deur of poort. Je voelt een allesoverheersende liefde en je weet dat je gids bij je is..........

 

 


Je doet de deur open en je komt in jouw kamer van ontmoeting. Jouw eigen plek samen met je gids.
Als jij je gids niet ziet vraag dan of hij bij je komt. En je zult hem of haar op je zien aflopen. Omhels elkaar en voel je doorstroomt met liefde en een pure schoonheid. Kijk eens om je heen wat voor kamer is het? Misschien zie je een bank of een andere zit plek.
Je gids pakt je hand vast en jullie gaan op dat plekje samen zitten..........

Als je daar zit stel dan gerust je gids vragen. Misschien wil je niks vragen maar wil je gewoon tegen je gids aanzitten. Alles mag niets moet.
Als jij je gids iets vraagt let dan op je gevoel indrukken. Het eerste wat in je opkomt daar hou jij je aan vast dat is het antwoord van je gids.....

Dan gaat de gids achter je staan en legt de handen op jouw schouders. Je voelt een onmetelijke positieve kracht door je heen stromen. Al het negatieve wordt omgesmolten tot liefde. Je hart komt tot leven en ontvouwt zich als een bloem...........

Als je gids klaar is zal hij of zij weer naast je gaan zitten en kun je als je dat wilt liefde naar de wereld sturen. Plaats iemand die jouw pijn heeft gedaan in een roze hart van liefde en zeg tegen die persoon ik vergeef je. Wees niet bang want je gids zal je helpen. Wil je liefde naar de wereld zenden, plaats dan de wereld bol in een roze hart. Roze is de kleur van liefde en harmonie...........

 


Als je dat gedaan hebt, sta je op en loop je samen met je gids naar de deur. Je doet de deur open. En samen met je gids loop je naar beneden. Afscheid nemen van je gids hoeft niet want hij of zij is altijd bij je. Wel je gids bedanken voor alles wat je mocht ontvangen.
Dan loop je samen met je gids de trap af..........

Je gaat dan weer met je aandacht naar de kamer waarin je bent. Je wordt je weer bewust van geluiden om je heen. Je voelt de oppervlakte waarop je zit of ligt..........

Je let op je ademhaling.

Beweeg je lichaam langzaam.….....

Doe dan je ogen open en voel je fris en vol nieuwe energie.

 

Meditatie 2


Je persoonlijke gids vragen te komen

 

Begin je meditatie door je aandacht op het centrum van je hoofd te richten. Aard jezelf en laat energie stromen in een kleur waarvan je houd. Sluit een voor een je onderste drie chakra's te beginnen met de wortelchakra onderaan je wervelkolom.

Open vervolgens een voor een je bovenste vier chakra's. Beschouw de bovenste vier chakra's als een intuïtief geheel, met de zesde chakra als middelpunt van je aandacht.

Creëer nu een roze knop in je hart chakra, en laat hem uitgroeien tot een mooie open bloem. Misschien heb je je persoonlijke gids nog niet bewust ontmoet. Stel je toch helemaal voor hem open en laat een gevoel van grote liefde toe, alsof je ernaar verlangt een dierbare vriend te ontmoeten.

Voel je aura en adem in en uit vanuit je hart chakra. Visualiseer een grote prachtige regenboog die naar de rand van je aura loopt, vanuit welke richting je maar wilt. Laat die regenboog veranderen in een veelkleurige trap.

Maak contact met je gevoelens van liefde en affiniteit en stel je vervolgens voor hoe jouw persoonlijke gids de regenboogtrap afloopt. Misschien zie je hem echt, maar een abstracte kleurimpressie of een onzichtbare aanwezigheid werkt even goed.

Omhels je gids en vraag zijn naam. Als je het nodig vind vraag dan je gids om van gedaante te veranderen. Voor een beter communicatie.

Laat je persoonlijke gids met je praten, bij je zitten of zelfs je meenemen op een uitstapje.

Doe samen wat je wilt.

Kom, nadat je op deze manier een poos gecommuniceerd hebt, terug in het centrum van je hoofd en voel je grondingskoord.Je gids blijft bij je, maar je richt je aandacht in het hier en nu op je fysieke lichaam.

Vraag vanuit het centrum van je hoofd je persoonlijke gids wat het doel is van zijn aanwezigheid. Is er een speciaal gebied waarop hij helpt? Misschien heb je deze informatie als aan het begin van de ontmoeting gekregen, maar het kan zijn dat het nu nog duidelijker mag worden. Heb je een bepaald probleem vraag hierbij dan om hulp.

Als je klaar bent, bedank je gids en neem afscheid. Zie hem de regenboogtrap oplopen en uit het zicht verdwijnen.

Of laat deze vriend nog even bij je blijven als je dat prettiger vind.

Net zoals bij een ontmoeting met een vriend of kennis van vlees en bloed is het raadzaam na jullie contact een goede psychische afscheiding te maken. Dit kun je doen door je hartcentrum weer te voelen, met de roze roos energie erin.

Zeg bij jezelf je naam en voel je unieke vibratie.Noem de datum, waardoor je weer helemaal in het hier en nu komt.Voel hoe moeder aarde jou en je lichaam begroet. Groet terug.

Schrijf de datum van vandaag op je grondingskoord

Breng je bovenste en onderste chakra's helemaal open om ze daarna voor jou in een prettig evenwicht daarna af te stellen (bovenste niet helemaal open laten staan)

Beëindig de oefening door voorover te buigen en alle eventuele overtollige energie in je rug schouders en nek en hoofd armen handen soepel de aarde in te laten stromen.


Bezoekers sinds 21 februari 2004

 

 

 

 

 

 
De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?