De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
Cho Ku ReiSei He KiHon Sha Ze Sho nen
Cho Ku Rei


Cho Ku Rei
  

 

Het Kracht symbool of Energieversterker 

 

Cho Ku Rei

Ik ga in de oneindigheid (1)

Ik neem het besluit (2)

te omhullen en met alle energieën

 

 

tot de goddelijke wezenskern te geraken (3)

 

 

 

 

Betekenis mantra, verschillende mogelijkheden: 

Verbind de energie in eenheid
Verbind de Chi en de ziel
Plaats de energie hier
De energie is hier.

De Cho Ku Rei :
- Kracht vergrotend
- Reiki energie focussen op een bepaalde plek
- Kracht vergrotende werking op de andere symbolen ( als eerste tekenen / visualiseren met intentie ...)
- Schoonmaken van kristallen, ruimtes
- Jezelf beschermen tegen energie, teken het voor je met de intentie je te beschermen

    

CHO KU REI Het kracht symbool of energieversterker.

 

(choo koe ree) (lang o in cho) is het symbool van de krachtsvergroting om het effect van Reiki te verhogen. Dit symbool roept de hogere universele energie op en versnelt de Reiki van langzaam tot snel en geeft een grotere nadruk aan de krachtsvergroting van de energie. De Cho Ku Rei wordt gebruikt met de andere symbolen tijdens hands-on behandelingen of afstandsbehandelingen. Dit symbool wordt gebruikt om ruimten en kristallen te reinigen en voedsel en water energie te geven, en in manifestatieprocedures. Het symbool wordt gezien als soort van “goed geluk” teken en als beschermend teken. Het getoonde symbool is met de linksdraaiende spiraal wat de traditionele richting is. Sommige masters hebben wegens persoonlijke redenen of geestelijke traditie de richting van de spiraal veranderd, met de wijzers van de klok mee. Welke van de symbolen je ook gebruikt, het zal werken. Gebruik dat symbool wat voor jou het comfortabelst voelt. De meeste mensen gebruiken het symbool dat hun door hun eigen master werd geleerd.

 

Reiki is energie geven. Als je handen op een ontvanger legt dan geef je energie. Zie het alsof je een schakelaar overhaalt. Leg je je handen neer, dan zet je de schakelaar op aan. Zet je het Cho Ku Rei symbool dan plaats je een dimmer op de schakelaar. Een dimmer die de energie zowel feller (van buiten naar binnen toe getekend) als zachter (van binnen naar buiten toe getekend)  kan maken. Met Cho Ku Rei kan je dus de mate van energie bepalen: intensiveren of verspreiden.

Het symbool Cho Ku Rei kan helpen om de Reiki energie te laten beginnen met stromen, of het geeft een gevoel van meer of krachtiger te worden afgestemd. De meeste behandelaars gebruiken het aan het begin van een behandeling door het op de palmen van hun handen te tekenen, of in hun gedachten, met het derde oog, met de tong tegen het gehemelte van hun mond of boven het lichaam te tekenen van de persoon die wordt behandeld.

Het symbool kan je leren te tekenen door het in stukken op te delen.

Leer eerst een stuk, en als je dat onder de knie hebt, voeg je steeds een volgend stuk bij.

Op onderstaande manier heb ik het mezelf aangeleerd.  

  

Er is een grote variatie van tekenwijzen van dit symbool. De bekendste varianten zijn: 

1.

Het vlaggetje bovenaan wordt links of rechts getekend.

2.

De draairichting van de draaiing wordt met de klok mee- of tegen getekend.

3.

De draaiing gaat van binnen naar buiten, of van buiten naar binnen.

4.

De draaiing stopt aan de bovenkant of aan de onderkant.

5.

De draaiing sluit tegen de rechte lijn, of niet.

  

 

 

 

 

Energie toevoegen met de draaiing van buiten naar binnen

Het tekenen van het symbool kun je doen met beide handen. Als je het met een hand tekent dan gebruik je het traditionele symbool met het vlaggetje aan de linkerkant en een draairichting tegen de klok. Wil je het met beide handen tegelijk tekenen dan tekent de linkerhand de vlag vanaf de rechterkant, dan naar beneden en vervolgens twee-en-half of drie keer met de klok mee de draaiing naar binnen toe makend. De rechterhand tekent precies in spiegelbeeld. De vlag vanaf de rechterkant, dan naar beneden en vervolgens twee-en-half of drie keer tegen de klok in de draaiing naar binnen toe makend. Of je de draaiing twee-en-half keer maakt of drie keer heeft te maken met de sturing die je het symbool wilt geven. Maak je de draaiing twee-en-half keer, dan komt de lijn aan de bovenkant uit en wordt de energie gestuurd naar boven, het spirituele. Maak je de draaiing drie keer dan komt de lijn aan de onderkant uit en wordt de energie gestuurd naar beneden, de aarding
Het is aan jou om per keer te beslissen hoe je de energie wilt sturen. Of je geeft de energie een spiritueel karakter of een aards karakter. Dit zal per behandeling verschillen, en zelfs per behandeling kan je tussendoor het symbool anders zetten.  Doorgaans gebruik je bij fysieke klachten en bij een fysieke behandeling een aardse sturing. Bij een emotionele of spirituele behandeling, werken in de aura of met de Chakra's zal het verschillen. Je zult hier je gevoel op intuïtie moeten aanspreken.  

Bij het tekenen van Cho Ku Rei van buiten naar binnen (ongeacht de draairichting) intensiveer je de energie. Als een draaikolk of een wervelwind wordt de energie gebundeld en versterkt doorgegeven. Dit moet je dus ook alleen doen als dat wenselijk is. In sommige gevallen is het beter om de energie niet te intensiveren, maar te verspreiden.  

 

 

 

 

Energie wegnemen met de draaiing van binnen naar buiten,

Vele lichamelijke klachten worden veroorzaakt door bijvoorbeeld stress, emotie’s, spanningen en grote verantwoordelijkheid.

Dit kan zich uiten in gespannen spieren in nek en schouders, het gevoel van een knoop in de buik hebben, veel keelpijn en het vaak schrapen van de keel, enz.

Vaak wordt het niet uiten van opgekropte emoties opgehoopt tot negatieve energieën dat zich weer uit in lichamelijke klachten. Deze klachten moeten worden weggenomen en niet versterkt.
Door de Cho Ku Rei van binnen naar buiten te tekenen verspreid je overtollige en negatieve energieën weer. Als je het met een hand tekent dan gebruik je het traditionele symbool met het vlaggetje aan de linkerkant en een draairichting tegen de klok. Wil je het met beide handen tegelijk tekenen tekent de linkerhand de vlag vanaf de rechterkant, dan naar beneden en vervolgens twee-en-half of drie keer met de klok mee de draaiing naar buiten toe makend. De Rechterhand tekent precies in spiegelbeeld. De vlag vanaf de rechterkant, dan naar beneden en vervolgens twee-en-half of drie keer tegen de klok in de draaiing naar buiten toe makend. Ook hier bepaald jezelf of je de draaiing twee-en-half keer of drie keer maakt. Maak je de draaiing twee-en-half keer, dan komt de lijn aan de bovenkant uit en wordt de energie gestuurd naar boven, het spirituele. Maak je de draaiing drie keer dan komt de lijn aan de onderkant uit en wordt de energie gestuurd naar beneden, de aarding.

  

 

Werken met Cho Ku Rei

- Geluid - SjoKoeRee

- Eerste Symbool - de aarde – Kracht versterkend - 1ste en 2de Chakra

- Relatie met mensen - de aarde heeft het groeiende, zuiverende, gegeven creatieve energie aan alles geproduceerd. De menselijke lichamen hebben deze ingebouwde intentie en het ritme van de aarde. Een onevenwichtigheid daarin zal ziekte of depressie veroorzaken.

- Symbool - activeert de intrinsieke symbolen van alles wat geboren is ter wereld door zijn ritme en saldo terug te krijgen, door resonantie met de bewuste energie van de aarde.

Dit Reiki symbool wordt gebruikt voor het activeren van en het versterken van energie. Voor het concentreren, het stabiliseren en het verbeteren van de energie. Voor het zuiveren en het reinigen, aanvulling en nieuwe kracht geven, het algemene helen en het wordt gebruikt voor het verbeteren van de fysieke of materiële energiestaat. Het eerste symbool wordt vaak het Kracht symbool of de energieversterker genoemd. Aan Cho Ku Rei wordt soms een bijnaam gegeven en wel de "schakelaar", aangezien het ons met de energie verbindt, zoals een schakelaar die wordt aangezet. Het zou de energie omhoog draaien, en opent ons voor de kanalen van de Reiki energie. Het kan helpen negatieve weerstandspatronen te overwinnen. En het kan helpen om pijn te verminderen.

Het wordt ook gebruikt om een ruimte te zuiveren. Om een kamer te reinigen tekenen of visualiseer je het symbool in de hoeken of op de muren. Daardoor worden de vloer en het plafond van een ruimte die wordt gereinigd, gevuld met liefdes en medeleven energieën. Teken het krachtsymbool in gedachten in de ruimte die met licht gevuld moet worden. Vele mensen doen dit in het behandelingsgebied en alvorens een behandeling of inwijding te doen. Teken het op voorwerpen in je omgeving, zij worden gereinigd en bedoelt voor jouw hoogste goed te werken. Teken het op een voorwerp en geef het Reiki om het op te laden met Reiki energie. Cho Ku Rei kan op zoveel manieren die je zelf kan bedenken worden gebruikt.

 

Je kunt Cho Ku Rei aan het begin van een helende behandeling gebruiken om de energieke verbinding met de Reiki bron te voelen. Je kunt het gebruiken om de energie te focussen bij elke handpositie en op elk probleemgebied. Je kunt het tekenen boven de persoon aan het eind van een behandeling om de behandeling te sluiten en te stabiliseren. Sommige mensen gebruiken het ook voor bescherming. Teken het op een stuk papier en plaats het op of onder dingen die je wilt beschermen met Reiki. Je kunt het symbool visualiseren alsof het je omringt. Teken het symbool voor en achter je, en aan beide kanten van jezelf. Teken het boven voedsel en water alvorens je het eet en drinkt. Je kunt het ook visualiseren of tekenen boven je hoofd vóór een meditatie of mediteer op de symbolen zelf. Teken Cho Ku Rei op de douchekop voorafgaand aan het nemen van een douche zodat het water met Reiki wordt gevuld en het je reinigt. Stel met dit symbool de Reiki in jouw badwater in werking.

 

Om het voor een affirmatie te gebruiken kun je Cho ku Rei activeren en duidelijk visualiseren wat je van plan bent te bereiken terwijl je Reiki stuurt. Dit zal je geen dingen brengen die niet in overeenstemming met jouw hogere zelf en een zieldoel zijn. Experimenteer!

 

Na het reinigen van kristallen kun je het krachtssymbool gebruiken om hen op te laden, in plaats van een klusterkristal te gebruiken. Dit is een traditionele methode om kristallen te reinigen en op te laden vooral als je kristallen gebruikt bij meervoudige afstands behandelingen. Als je voelt dat jouw energie aangevuld moet worden, en weinig tijd hebt voor een zelfbehandeling, teken dan het krachtssymbool van boven naar beneden voor je lichaam, ga erin staan en geef het een minuut of 5 Reiki. Teken het van te voren op de palm van elke hand alvorens een afstands behandeling te verzenden. Teken het in de hoeken van om het even welke ruimten die zuivering vereist. Teken het boven bloemessentie’s, oliën of de shampoo en andere persoonlijke verzorgingsmiddelen. Teken het op een stuk papier en verpak het rond een zieke boom om hem zijn energie te laten aanvullen. Teken het boven voedsel.
 

Wat doet Cho-Ku-Rei ? 

Reiki is energie geven. Als je je handen op een ontvanger legt dan geef je energie. Zie het alsof je een schakelaar overhaalt. Leg je je handen neer, dan schakel je de schakelaar aan. Zet je het Cho-Ku-Rei symbool dan plaats je een dimmer op de lichtschakelaar. Een dimmer die het licht zowel feller (van buiten naar binnen toe getekend) als zachter (van binnen naar buiten toe getekend)  kan maken.
Met Cho-Ku-Rei kan je dus de mate van energie bepalen: intensiveren of verspreiden. En daarmee is dit symbool een prachtig instrument in je healings.
 

Bezoekers sinds 21 februari 2004

 

 

 

 

 

De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?