De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
OntspanningsmeditatieAarden meditatieGidsen meditatieChakrasAura
Chakras


Chakra's
 

 

Door onze huid stromen energiebanen, ook wel meridianen genoemd. In deze banen zitten bepaalde punten waar de energie een ophoping bereikt. Deze energiepunten worden aangeduid met het Sanskriet woord chakra.

 

 

Chakra betekent in het sanskriet 'wiel' of 'schijf'. De chakra wordt ook wel omschreven als een wielvormige draaikolk waarin verschillende niveaus van bewustzijn elkaar kruisen of tegenkomen. Door de rotatie van de chakra's wordt energie aangetrokken en weer af gegeven, in een voortdurende energie-uitwisseling met de kosmos. De Chakra's dienen als ontvangststations, transformatoren en verdelers van de Prana, (levensenergie). Daardoor kunnen wij bestaan. Is er nu een chakra die niet goed functioneert, en dus te weinig energie opneemt of te actief is en teveel energie opneemt of afgeeft, dan ontstaat een onbalans tussen de chakra's onderling die tot een ziekte kan leiden. Dat kan zijn een gebied of orgaan in het lichaam op de plek waar de chakra zich bevindt. Bij de mens liggen deze hoofd chakra's langs de ruggegraat, in totaal zeven.
(er zijn er meer). De chakra's twee tot en met zes verschijnen zowel aan de voor als de achterzijde van het lichaam, waarbij de voorzijde het emotionele functioneren van de mens vertegenwoordigt en de achterzijde de wilsfunktie. Het zijn elementaire energiecentra die zich in het lichaam van de mens bevinden. Op het fysieke vlak corresponderen de chakra's met zenuwknopen en de endocrine klieren.

 

    

 

De eerste Chakra wordt in verband gebracht met overleven en bevind zich aan de onderkant van de ruggegraat.

De tweede Chakra wordt in verband gebracht met emoties en sexualiteit en bevind zich in de onderbuik.

De Derde Chakra wordt in verband gebracht met wilskracht en de metabolische energie en is gelegen in de buurt van de Plexus Solaris. (maag)
De vierde Chakra wordt in verband gebracht met liefde en is gelegen in de hartstreek.
De vijfde Chakra wordt in verband gebracht met communicatie en creativiteit en is gelegen in de buurt van het strottehoofd.
De zesde Chakra wordt in verband gebracht met helderziendheid, intuïtie en verbeeldingskracht en is gelegen in de buurt van het voorhoofd.
De zevende Chakra wordt in verband gebracht met kennis en inzicht en is gelegen in de buurt van de kruin.

Met een Chakra Reiki behandeling kan je dus gericht aan een klacht werken. In onderstaande tabel kan je de chakra's met bijbehorende klachten en kwalen vinden. Verder staat er wat er nog meer bij die chakra hoort. Zo kun je tijdens een behandeling gebruik maken van edelstenen, of de bijbehorende mantra's, om de werking van Reiki te versterken. Door gericht aan een chakra te werken, zorg je dat de universele energie deze weer in balans brengt. Door alle chakra's in balans te hebben, leef je een stuk prettiger en ontspannender. Bij afbeeldingen vind je afbeeldingen met mentale, emotionele en spirituele chakras. Hieronder staan alle chakras afgebeeld. 

 

Chakra's in balans met Reiki


Het vitaliseren en in balans brengen van je eigen energiecentra (chakra’s) met Reiki is zeer effectief. In het algemeen is er vaak te veel energie werkzaam in het hoofd en te weinig in het onderlichaam. De kruin (zevende chakra) heeft geen extra energie nodig, dus raak deze niet aan bij het in balans brengen van de chakra’s. Iedere chakra weerspiegelt een aspect van de persoonlijke groei. Als er een blokkade is in de energiestroom van onze chakra’s, kan dit leiden tot onevenwichtigheid of een fysieke aandoening. Met behulp van Reiki kun je een overschot of een tekort aan energie in je chakra’s in evenwicht brengen.

De chakra’s zelf in balans brengen
Deze Reiki-behandeling is bedoeld om je chakra’s te vitaliseren en in balans te brengen, zodat je energie vrijelijk kan stromen en je gezond kan houden.

Stap één
Leg een van je handen op je voorhoofd (zesde chakra) en de andere op het schaambeen (eerste chakra). Dit brengt de energie van hoofd en onderlichaam in balans. We hebben vaak te veel energie in het hoofd en te weinig in de onderbuik. Je zult meer in contact komen met je seksuele energie. Laat je handen ongeveer vijf minuten zo liggen.

Stap twee
Leg een hand op je keel (vijfde chakra) en de andere op je buik (tweede chakra) onder je navel. Dit brengt de emoties en vitaliteit op het gebied van de zelfexpressie en communicatie in evenwicht. Je voelt je meer verbonden met je emoties en wensen en beter in staat om die op creatieve wijze uit te drukken. Laat je handen ongeveer vijf minuten zo liggen.

Stap drie
Leg een hand midden op de borstkas (vierde chakra) en de andere op de zonnevlecht (derde chakra). Het hart staat voor liefde en mededogen, en de zonnevlecht voor je eigen kracht. Als deze centra in balans zijn, worden de juiste beslissingen genomen via liefde en begrip. Laat je handen circa vijf minuten liggen.

Stap vier
Leg een hand op je buik rond de navel op het heiligbeen (tweede chakra) en de andere op het voorhoofd op het derde oog (zesde chakra). In deze positie kun je diep ontspannen en je gedachten en gevoelens laten gaan. Laat je handen circa vijf minuten liggen.

Stap vijf
Nadat je al je chakra’s in evenwicht hebt gebracht beweeg je zachtjes je lichaam: wiebel met je tenen en vingers en strek je hele lichaam. Kom weer terug tot je gewone doen.

Bron: Reiki voor iedereen

Tanmaya Honervogt

 

  


Eerste Chakra
, Wortel chakra, Basis chakra of Stuitbeencentrum
MULADHARA (Lotusbloem met vier blaadjes)

 

 

Dit chakra is verbonden met de onderkant van de ruggengraat en wijst tussen de benen omlaag naar de grond. Het vormt een verbinding tussen het fijnstoffelijke energiesysteem en de aarde. De kleur is rood. Het ondersteunt onze levenswil en geeft ons lichaam zijn vitaliteit. Zijn energie heeft betrekking op de behoeften aan eten en onderdak, fundamentele levensbehoeften.

- Plaats van het chakra : Kruis, onderkant ruggengraat 

- Endocriene systeem : geslachtklieren, bijnieren. 
- Lichaamsorgaan : nieren, blaas en wervelkolom, anus
- Zintuiglijkorgaan : neus, reuk, 
- Psychische functie : vaardigheden om te overleven; Lichamelijke vitaliteit; creatieve expressie; zaken die met overvloed te maken hebben. 
- Element : aarde 
- Kleur : rood (verwarmt, geeft le
ven, vitaliteit, kracht en moed)

- Kleurbetekenis: Voor kracht en vitaliteit. Het is het middelpunt van uw lichamelijke energie. 

Mantraklank :VANG, SHANG, KSANG, SANG. 
- Edelsteen : rode kwarts, agaat, Lapis Lazuli, granaat, robijn en magnetiet
- Metaal : Lood
- Werkwoord : Ik heb 

- Fysieke-identiteit

- Belangrijkste levensgebieden: 
Aarden, voeding, vertrouwen, gezondheid, huis, gezin, financiën, juiste grenzen.

 

- Chakrawerking: Stimuleert levenskracht, veroorzaakt aanvaarding en evenwicht in uw leven. Trekt uw eensgezinde en seksueel overeenstemmende partner aan. Brengt seksueel welzijn en bevordert een duurzaam huwelijk.
- Goede werking : Goed geaard zijn in jezelf en het leven, grote verbondenheid met de aarde en haar scheppingen, oervertrouwen, makkelijk doelen verwezenlijken in de wereld, tevredenheid, stabiliteit en innerlijke kracht.

- Raakt uit zijn evenwicht bij het oplopen of ondergaan van: 
Verlating, fysieke verwaarlozing, problemen met voeden, ernstige ziekte, lichamelijk geweld.
- Lichamelijke aandoeningen: 
Aandoeningen van de ingewanden, dikke darm, botten, tanden, benen, voeten, knieën, onderrug, eetstoornissen, slechte algemene gezondheid.
- Kenmerken van een onderontwikkeld eerste chakra: 
Ontkoppeling van het lichaam, angstig, rusteloos, weinig focus en discipline, financiële problemen, zwakke grenzen, wanordelijk.
- Kenmerken van een overontwikkeld eerste chakra: 
Te veel eten, op het materiele gefixeerd zijn, traag, lui, moeheid, verslaafd aan zekerheid.

 

Het eerste chakra: zekerheid

 


Tweede Chakra
, heiligbeen of miltchakra 
Sadhisthana (Lotusbloem met zes blaadjes)

 

 

Dit chakra is verbonden met het heiligbeen. De kleur is oranje. De energie is op voortplanting, seksualiteit, lichamelijk genot en aantrekkingskracht bij relaties gericht. Het is ook een van de plekken waar men schuldgevoelens en vernederingen wegstopt.
Dit is de voornaamste plaats voor de schaduwkant van het Ik.

- Plaats van het chakra : onder de navel

- Endocriene systeem :bijnieren, geslachtsklieren. 
- Lichaamsorgaan : voortplantingsorganen, milt
- Zintuiglijk orgaan : tong, smaak, genitaliën
- Psychische functie : centrum van de seksuele energie, centrum van de gevoelens, emoties en scheppende krachten

Element : water 
- Kleur : oranje (geeft genezende, vernieuwende energie en bevrijdt ons van de verstarde emotionele patronen, bevorderd het gevoel van eigenwaarde en wekt de vreugde van het zinnelijk genieten op.)

- Kleurbetekenis: Voor zelfvertrouwen. Beïnvloedt het gevoel van eigenwaarde. Wordt gebruikt om nierzwakte, spierkrampen en allergieën te behandelen. Bekend als kalmeringsmiddel. Werkt stemmingsverbeterend.

- Mantraklank : BANG, BHANG, MANG, YANG, RANG, LANG.
- Edelsteen :citrien, tijgeroog, barnsteen, topaas en koraal
- Metaal : Tin
- Werkwoord : Ik voel
 

- Emotionele-identiteit

- Belangrijkste levensgebieden: 
Gewaarwording, verandering, emoties, seksualiteit, verlangen, behoeften, lust.

 

 

- Chakra werking: Helpt pre-menstruatiespanning, onregelmatige menstruatiecycli en krampen te verlichten. Heft spanningen op, verwarmt, helpt artritis zonder ontstekingen.
- Goede werking : natuurlijk meestromen van het leven, gevoel tonen, natuurlijk seksuele beleving met iemand waarom je geeft, diepe vreugde aan de schepping, houden van het leven op aarde, de mensen, de dieren, de gehele natuur, creatieve handelingen zowel in je eigen leven als dat van anderen.

- Raakt uit zijn evenwicht bij het oplopen of ondergaan van: 
Onstabiele situaties, emotioneel geweld/manipulatie, seksueel misbruik, afwijzing, ontkenning van het gevoel van het kind, religieuze of morele strengheid.
- Lichamelijke aandoeningen: 
Aandoeningen van de voortplantingsorganen/milt/urinewegen, menstruatieproblemen, seksuele disfuncties, pijn in de onderrug, geen zin in eten, seks, leven.
- Kenmerken van een onderontwikkeld tweede chakra: 
Rigiditeit van lichaam en gedrag, angst voor seks, weinig sociale vaardigheden, ontzegging van plezier, angst om te veranderen, gebrek aan verlangen/hartstocht/opwinding.
- Kenmerken van een overontwikkeld tweede chakra: 
Seksuele verslaving, buitensporig sterke emoties, emotionele afhankelijkheid, obsessionele gehechtheid, zwakke grenzen.

 

 

 

Het tweede chakra: verbondenheid

 


Derde Chakra
, zonnevlechtchakra of navelcentrum
Manipura (Lotusbloem met tien blaadjes)

  

Dit chakra is verbonden met het gebied van de plexus solaris. De kleur is geel. Hiermee wordt energie in het lichaam gebracht en uitgestraald die nodig is voor zelfexpressie. Omdat de wil zich door middel van dit centrum uit, wordt het ook wel het machtscentrum genoemd. Dit is de plek van het zelfvertrouwen en doelgericht, maar ook voor angst en woede.

- Plaats van het chakra : boven de navel

- Endocriene systeem : Alvleesklier
- Lichaamsorgaan : maag,lever, galblaas, spijsverteringsstelsel, onderrug, buikholte en bloedsomloop. 
- Zintuiglijkorgaan : ogen, het gezicht, voeten en benen 
- Psychische functie : centrum van de kracht en wijsheid
- Element : vuur 
- Kleur : geel tot goudgeel

- Kleurbetekenis: Voor geluk en optimisme. Het stimuleert het zenuwgestel en kan helpen bij de behandeling van artritis (jicht en gewrichtsontstekingen).

- Mantraklank : GANG, GHANG, RLANG, TANG, THANG, DANG, NANG, PANG, PHANG. 
- Edelsteen : Gele Calsiet, Tijgeroog, Barnsteen, Amber, Citrien en Topaas
- Metaal : IJzer
- Werkwoord : Ik kan

- Ego-identiteit

- Belangrijkste levensgebieden: 
Energie, activiteiten, autonomie, individuatie, wil, eigenwaarde, macht.

 

- Chakra werking: Stimuleert verstand en mentale activiteit. Helpt urinewegen-, nier- en spijsverteringsziekte, vernieuwt weefsel en houdt de rug in balans.
- Goede werking : Vrede en innerlijke harmonie in jezelf, in het leven en je plaats daarin.
Je neemt jezelf zoals je bent en anderen idem dito. Je bent vol Licht en Kracht! Is de zetel van de persoonlijkheid.

- Raakt uit zijn evenwicht bij het oplopen of ondergaan van: 
Schaamtegevoelens, autoritaire handelwijzen, onzekere situaties, onderdrukking van de wil, lichamelijke mishandeling, emotionele manipulatie, niet bij de leeftijd passende verantwoordelijkheden.


- Lichamelijke aandoeningen: 
Eetstoornissen, spijsverteringsstoornissen (maag, alvleesklier, galblaas, lever), hypoglykemie, diabetes, spierkrampen, spierstoornissen, chronische vermoeidheid, hoge bloeddruk.
- Kenmerken van een onderontwikkeld derde chakra: 
Weinig energie, zwakke wil, gemakkelijk te manipuleren, weinig discipline en vermogen om dingen af te maken, weinig eigenwaarde, kil (emotioneel en/of lichamelijk), slechte spijsvertering, aangetrokken door opwekkende middelen, slachtoffermentaliteit, passief.
- Kenmerken van een overontwikkeld derde chakra: 
Bovenmatig agressief, overheersend, behoefte om gelijk te krijgen, machtshongerig, aangetrokken tot kalmerende middelen, woedeaanvallen, koppigheid, sterke ambities, prestatiegericht, arrogant, hyperactief.

 

 

Het derde chakra: kracht

 


Vierde Chakra,
 Hartchakra 
Anahata (Lotusbloem met twaalf blaadjes)

 

Dit chakra is verbonden met het midden van de borst, het gebied van het (stoffelijk) hart. De kleur is groen. Het staat in verbinding met alle aspecten van de liefde en heeft ook te maken met vreugde, achting en overgave. Ook spirituele leiding en hoger bewustzijn kunnen zich in het hart manifesteren.
Dit is een van de belangrijkste chakra's waardoor de Reiki-energie het lichaam kan binnenstromen.

- Plaats van het chakra : hart

- Endocriene systeem : thymusklier
- Lichaamsorgaan : hart, longen leverbloedsomloop 
- Zintuiglijk orgaan : huid, de tast, handen 
- Psychische functie : liefde en mededogen 
- Element : lucht 
- Kleur : groen ook roze en goud

- Kleurbetekenis: Helpt vermoeidheid, negativiteit, spanning, slapeloosheid en boosheid.

- Mantraklank : KANG, KHANG, GANG, GHANG, YONG, CANG, CHANG, JANG, JHANG, UANG, TANG, THANG. 
- Edelsteen : Rozenkwarts, Toermalijn, Kunziet, Smaragd en Jade 
- Metaal : Koper
- Werkwoord : Ik houd van

- Sociale-identiteit

- Belangrijkste levensgebieden: 
Liefde, evenwicht, relaties, intimiteit, toewijding, naar buiten treden.
 

- Chakra werking: Geneest emotionele en lichamelijke pijn, verlicht lijden. Helpt de spijsverteringsorganen lever, nieren, blaas, galblaas en nierontstekingen.
- Goede werking : Wanneer je hartchakra volledig geopend is en in harmonie met de andere chakra's samenwerkt, ben je een kanaal voor Goddelijke liefde. Je straalt warmte, hartelijkheid en vrolijkheid uit, waarmee je het hart van je medemensen opent, vertrouwen wekt en vreugde schenkt. De liefde in je hart verfijnt je waarneming. Je voelt de Goddelijke Liefde en de liefde voor de schepping.

- Raakt uit zijn evenwicht bij het oplopen of ondergaan van: 
Afwijzing, verlies, voortdurende kritiek, niet erkend verdriet, voorwaardelijke liefde, seksueel of lichamelijk geweld, verraad.
- Lichamelijke aandoeningen: 
Stoornissen aan hart, bloedcirculatie, longen, thymus, borsten, armen. Kortademigheid, astma, slecht afweerstelsel, spanning tussen schouderbladen, pijn in de borst.
- Kenmerken van een onderontwikkeld vierde chakra: 
Asociaal, teruggetrokken, kritisch, veroordelend, onverdraagzaam jegens zichzelf en anderen, eenzaamheid, depressief, angst voor relaties/intimiteit, gebrek aan invoelingsvermogen.
- Kenmerken van een overontwikkeld vierde chakra: 
Op anderen gericht ten koste van zichzelf, veeleisend, op kleverige manier aanhankelijk, jaloers, overdreven opofferend.

 

Het vierde chakra: afstemming 

 


Vijfde Chakra
, Keelchakra of communicatiecentrum 
Vishudda (Lotusbloem met zestien blaadjes)

 

Dit chakra bevind zich in het keelgebied en heeft te maken met zelfexpressie en creativiteit door middel van spraak en schrift te maken. De kleur is blauw. Het staat ook in verbinding met de beschouwing en bepaalde aspecten van het denken en plannen.
Dit chakra is verantwoordelijk voor relaties die wij met anderen en vooral met groepen aanknopen.

  

- Plaats van het chakra : keel

- Endocriene systeem : schildklier en bijschildklier 
- Lichaamsorgaan : keel, longen, hals, oren, bronchiën en slokdarm Zintuiglijkorgaan : oren, het gehoor, mond, stembanden
- Psychische functie : communicatie, zelfexpressie en helderhorendheid 
- Element : ether, geluid
- Kleur : blauw ook zilverkleurig en groenig-blauw.

- Kleurbetekenis: Voor rust, ontspanning en onvatbaarheid. Blauw wordt gebruikt om objectiviteit, creativiteit en communicatie te bevorderen. Het beïnvloedt de schildklier en wordt gebruikt om ontstekingen onder controle te houden, zenuwen te kalmeren en herstelt huidallergieën.

  

- Mantraklank : ANG, ÄNG, ING, ÏNG, UNG, ÜNG, RING, RÏNG, LRING, LRÏNG, ENG, AING, ONG, AUNG, ANG, AHANG 
- Edelsteen : apatiet, aquamarijn, turkoois, chalcedon, lapis lazuli en blauwe saffier 
- Metaal : Kwik
- Werkwoord : Ik spreek 

- Creatieve-identiteit 

- Belangrijkste levensgebieden: 
Communicatie, creativiteit.
 

- Chakra werking: Verbindt lichamelijk en geestelijk bewustzijn.
- Herstelt emoties, verdriet, schaamte en schuld.
- Goede werking : Met een volledig geopende keelchakra druk je openlijk en zonder vrees je gevoelens, gedachten en innerlijke inzichten uit. Je kunt je volledig creatief uiten, je kunt spreken maar ook zwijgen en je bezit de gave om naar anderen te luisteren. Je kunt nee zeggen als dat je mening is. Je laat je niet snel door anderen beïnvloeden. Je bent onbevooroordeeld en innerlijk vrij.

- Raakt uit zijn evenwicht bij het oplopen of ondergaan van: 
Autoritaire ouders, verbaal geweld, leugens, buitensporige kritiek.
- Lichamelijke aandoeningen: 
Stoornissen van keel, oren, stem, nek.
- Kenmerken van een onderontwikkeld vijfde chakra: 
Spreekangst, kleine zwakke stem, moeite met verwoorden van gevoelens, introversie, verlegenheid, slecht ritmegevoel.
- Kenmerken van een overontwikkeld vijfde chakra: 
Te veel praten, praten als afweer, onvermogen tot luisteren, dominerende stem, anderen onderbreken.

 

Het vijfde chakra: vormgeving

  


Zesde Chakra,
 Derde-oogchakra, innerlijk oog of commandocentrum 
AJNA (Lotusbloem met twee blaadjes)

  

Dit chakra bevind zich in het keelgebied en heeft te maken met zelfexpressie en creativiteit door middel van spraak en schrift te maken. De kleur is blauw. Het staat ook in verbinding met de beschouwing en bepaalde aspecten van het denken en plannen.
Dit chakra is verantwoordelijk voor relaties die wij met anderen en vooral met groepen aanknopen.

- Plaats van het chakra : voorhoofd

- Endocriene systeem : hypothalamus en hypofyse 
- Lichaamsorgaan : autonome zenuwstelsel en hypothalamus 
- Zintuig : "derde oog"
- Psychische functie : intuitievecentrum, zetel van de wil en van helderziendheid. 
- Element : Licht 
- Kleur : indigo, transparant indigoblauw

- Kleurbetekenis: Voor kalmte en concentratie. Een traditionele kleur voor genezing; het stimuleert gedachten en concentratie. Gebruikt om complicaties van astma te verlichten, als slaapmiddel en om angst te verminderen.

- Mantraklank : HANG, KSHANG, AUM 
- Edelsteen : Lapis Lazuli, indigoblauwe saffier, donderblauwe sodaliet 
- Metaal : Zilver
- Werkwoord : Ik zie

- Archetypische-identiteit 
- Belangrijkste levensgebieden: 

- Beeldvorming, intuïtie, verbeelding, visualisatie, inzicht, dromen, visioenen.

 

- Chakra werking: Veranderd de negatieve kijk op de realiteit naar positief. Bevorderd alle genezingen.
- Goede werking : In onze tijd zijn er maar weinig mensen die een volledig geopend derde oog hebben aangezien dit altijd met een hoge graad van bewustzijn gepaard gaat. Maar zelfs als het derde oog gedeeltelijk geopend is kan het toch harmonieusfunctioneren, wat blijkt uit een helder verstand en geestelijke bezigheden. Je bewustzijn is een spiegel voor het Goddelijk Zijn. Je bent Meester over je geest.

- Raakt uit zijn evenwicht bij het oplopen of ondergaan van: 
Angstaanjagende omgeving, invalidatie van intuïtie en paranormale ervaringen.
- Lichamelijke aandoeningen: 
- Hoofdpijn, visuele problemen.
- Kenmerken van een onderontwikkeld zesde chakra: 
- Ongevoeligheid, slecht gezichtsvermogen, slecht geheugen, moeite met zien van alternatieven, gebrek aan fantasie, geen dromen kunnen herinneren.
- Kenmerken van een overontwikkeld zesde chakra: 
Hallucinaties, obsessies, waanideeën, concentratieproblemen, nachtmerries.

 

Het zesde chakra: inzicht

  


Zevende Chakra
, Kruin- of Kroonchakra
Sahasrara (Lotusbloem met duizend blaadjes)

 

Dit chakra bevind zich aan de bovenkant van de schedel en strekt zich nog iets boven het hoofd uit. De kleur is wit/violet. 
Het verbindt ons rechtstreeks met de hogere kracht en het spirituele bewustzijn. Dit is het tweede belangrijkste chakra waardoor de Reiki-energie het lichaam binnenstroomt.

- Plaats van het chakra : kruin

- Endocriene systeem : pijnappelklier
- Lichaamsorgaan : bovenste gedeelte van de hersenen, rechteroog.
- Zintuig : -
- Psychische functie : verbindt ons met het Hogere Zelf
- Element : Gedachten 
- Kleur : violet en wit (De kleur violet bewerkstelligt een transformatie van geest en ziel en opent ze voor spirituele dimensies. Wit draagt alle kleuren in zich. Ze opent de ziel voor Goddelijk licht en Genezing)

- Kleurbetekenis: Voor creativiteit en stabiliteit, zeer spiritueel wordt het gebruikt om z'n speciale kwaliteiten, die sensualiteit en kalmte verschaffen. Violet laat het zelfbewustzijn toe, zodat we zien wie we echt zijn.
- Mantraklank : Alle zuivere klanken, van AH tot KSHA met inbegrip van alle klinkers en medeklinkers die het Sanskriet kent 
- Edelsteen :Diamant, amethist en bergkristal 
- Metaal : Goud
- Werkwoord : Ik weet

- Universele-identiteit
- Belangrijkste levensgebieden: 

- Eenheid, transcendentie, overtuigingen, hogere macht, visioen.

 

- Chakra werking: Stabiliseert de werking tussen lichaam en geest.
- Helpt bij alcohol en drugs letstel, verzacht hoofdpijn en migraine, verlicht stress en geeft innerlijke rust.
- Goede werking : Je voelt geen verschil meer tussen innerlijk zijn en het uiterlijke leven.-Je bewustzijn is volkomen stil en ruim, je voelt God in je en buiten je! Je bent één met God. Je beseft dat vaste materie niets anders is dan een gedachtevorm in het Goddelijk bewustzijn en eigenlijk niet bestaat. Je beseft het grote niets dat tegelijkertijd alles is! Alpha en Omega. Een cirkel zonder begin of einde. Het is de zetel van de hoogste volmaaktheid van de mens. We zijn geschapen uit God en weer terug bij God gekomen na een lange reis.... als we ons vervolmaakt hebben. Ze opent de ziel voor Goddelijk licht en Genezing.
 

- Raakt uit zijn evenwicht bij het oplopen of ondergaan van: 
Achtergehouden informatie, onderdrukte nieuwsgierigheid, afgedwongen religiositeit, blinde gehoorzaamheid, leugens.
- Lichamelijke aandoeningen: 
Migraine, hersentumoren, geheugenverlies, cognitieve wanen.
- Kenmerken van een onderontwikkeld zevende chakra: 
- Spiritueel cynisme, leerproblemen, starre overtuigingen, apathie, exces in onderste chakra's.
- Kenmerken van een overontwikkeld zevende chakra: 
Overintellectualisatie, spirituele verslaving, verwarring, dissociatie van het lichaam.

Het zevende chakra: kosmisch bewustzijn


In het hoofdstuk meditatie's kun je een mooie chakra meditatie vinden onder

ontspanningsmeditatie's

  Bezoekers sinds 21 februari 2004

 

 

 

 

 

  

De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?