De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
Reiki behandeltipsReiki zelfbehandelingReiki stoelbehandelingReiki volledige lichaamsbehandelingBijverschijnselen Reiki inwijdingHandpositie's bij kwalenIndex A tot HIndex I tot PIndex Q tot Z
Bijverschijnselen Reiki inwijding


Bijverschijnselen Reiki inwijding

 

 

 

 

 

Bijverschijnselen bij Reiki algemeen

Na een inwijding kan het zijn (gebeurd niet altijd) dat er een aantal bijverschijnselen zijn, dit gebeurd dan tijdens de zogenaamde, ontgifting (reiniging). De ontgifting duurt normaal circa 21 dagen. In sommige gevallen kan dit zelfs langer duren. Op allerlei manieren komt er van alles los, donkere urine, extra zweten, koortsverschijnselen, jeugdpuisten, hoofdpijn, spierpijn, tussentijdse bloedingen (bij vrouwen), uitslag, jeuk en duizeligheid. Maar ook: angsten, irritatie, tijdelijk wat onstabieler worden, emotioneel, huilen, andere kleding willen dragen, allergieeen (van bijv: voedsel of bepaalde stoffen), het tijdelijk) terugkomen van oude klachten, en bij bijv: ontstekingen en pijn een tijdelijke hevige verergering van de klachten. Het komt wel eens voor dat men na een inwijding ineens aura's kan zien. Wat ook een kenmerk is dat je handen ineens sterker gaan tintelen en eigenlijk altijd warm zijn, daar wen je aan, ze zijn niet koud dus het is geen bloedarmoede. In sommige gevallen kan je het ook aan je handen zien dat je ingewijd bent, ze zijn wat roder en soms ook wat vlekkeriger. In een uitzonderlijk geval wil het wel eens voorkomen dat er een zweertje verschijnt, ook dit is niets bijzonders dit is de natuurlijke reiniging van het lichaam. Voor de rest kunnen er dingen rigoreus in je leven gaan veranderen, het kan zijn dat je opeens ander werk wilt gaan doen, of dat je er achter komt dat je niet tevreden bent in je relatie. Vaak is het zo dat iemand die ingewijd is als een soort sneltreinvaart door al deze processen heen gaat, maar dat de buitenwereld lijkt stil te blijven staan. Er komt onbegrip en het komt dan ook vaak voor dat relatie's hierop kapot gaan. Het is dan ook goed vantevoren de vraag te stellen”Wil ik dit allemaal wel?

 

Voor sommige mensen wil ik toch een waarschuwing vooraf geven. Mensen die een cursus gaan volgen doen dit vaak doordat ze op zoek zijn naar iets. Juist vanwege deze zoektocht kunnen deze mensen een tijdelijke terugslag krijgen na een inwijding. Dit komt door de “ontgifting” die in het lichaam plaats vindt, zowel lichamelijk als psychisch. Hierdoor kan veel naar boven komen. Maar er kunnen zich meer dingen voordoen bij mensen met emotionele bagage, die een cursus Reiki gedaan hebben.

De eerste 21 dagen na de inwijding worden de ontgiftings periode genoemd. Het lichaam gaat zich ontdoen van allerlei afvalstoffen die in het lichaam zijn opgehoopt. Het is aangeraden om minimaal 2 liter water per dag te drinken, dus geen  thee, koffie en alcohol dat telt niet als vocht. Bij het drinken van deze bovenstaande dingen moet er zelfs extra water of bijv. vruchtensap gedronken worden. In deze tijd is het heel belangrijk vooral alleen jezelf iedere dag Reiki te geven. Er kunnen namelijk nogal wat emoties loskomen, waarvan je niet dacht dat ze er nog zaten of dacht dat je die allang verwerkt had. Als je daar niet op verdacht bent, kan het zijn dat deze onverwerkte emoties juist als een explosie naar boven komen tijdens de cursus of de periode erna. Dit proces is voor iedereen verschillend. Je moet bereid zijn om ook aan de oorzaken daarvan te kijken. Sommige mensen gaan juist om hun emotionele problemen een cursus Reiki doen. Maar Reiki is geen wondermiddel, de problemen verdwijnen niet, ze zullen toch echt verwerkt moeten worden. Reiki helpt je juist daarbij, en zal je nooit meer te verwerken geven dan je aankan op dat moment.

 

Reiki is vooral een instrument om jezelf beter te leren ontdekken, waarmee jij je eigen weggestopte emoties zichtbaar maakt en vervolgens kunt oplossen. Hier voor geldt dat je deze problemen niet uit de weg moet gaan en er de nodige tijd voor moet nemen. Door Reiki leer je ook naar jezelf kijken en te ontdekken hoe je in elkaar steekt. Je wordt als het ware teruggefloten om opnieuw naar jezelf te kijken. Zo kunnen er ineens herinneringen naar boven komen die je heel ver weg had gestopt. Ga ze dan niet uit de weg, maar verwerk ze met behulp van Reiki. Je kunt de emotie die je daarbij voelt gewoon laten komen, dat hoort ook bij de manier van verwerken. Hoe erg het ook op dat moment lijkt, later zul je merken dat je het achter je hebt kunnen laten.

 

Reiki werkt net als homeopathie, de klacht kan eerst erger worden voor die verdwijnt. Omdat emotionele problemen ook vaak de oorzaak zijn van lichamelijke klachten, zul je merken dat deze ook minder worden of zelfs helemaal verdwijnen. Hoe voller je rugzak met emotionele bagage is, hoe langer de ontgiftings periode kan duren. Ben daar niet bang voor want des te sterker zal jij uit deze periode komen. Laat je door dit alles vooral niet afschrikken om een cursus Reiki te gaan doen. Dit stuk is een waarschuwing voor mensen die zich in het bovenstaande herkennen, zodat ze weten wat hun te wachten kan staan.

 

De 21 dagen reinigings, ontgifting of transformatie cyclus:

In theorie is het dat gedurende de periode van 21 dagen van ontgifting, de energie drie keer circuleert door elk van de chakras. De eerste cyclus van zeven dagen is gericht op je persoonlijke kwesties, je lichamelijke en emotionele ontwikkeling. De tweede week focust zich meer op je relaties, je wereldbeeld en je geestelijke integratie. De derde week richt zich meer op je goddelijke, spirituele of geestelijke transformatie en aanpassingen.

 

Week 1. Persoonlijke kwesties, je lichamelijke en emotionele ontwikkeling.

Week 2. Relaties, je wereldbeeld en je geestelijke integratie.

Week 3. Goddelijke, spirituele of geestelijke transformatie en aanpassingen.

Dag1 + 8 + 15. Wortel chakra, Steun en het fisieke lichaam. Primaire macht.

Dag 2 + 9 + 16. Heiligebeen chakra, sex, creativiteit, intimiteit en het Ego.

Dag 3 + 10 + 17. Zonnevlecht chakra, emoties (instinctieve gevoelens). Gevoelens voor andere mensen. Klier: pancreas.

Dag 4 + 11 + 18. Het hart en de thymus chakra. Houden van in het algemeen. Medelijden. Communicatie. Klier: thymus.

Dag 5 + 12 + 19. Keel Chakra. Uitdrukking, de verantwoordelijkheid. Klier: schildklier.

Dag 6 + 13 + 20. Het voorhoofds of derde Oog chakra. Idee, visie, de geest. Het doel. Klier: hypofyse.

Dag 7 + 14 + 21. Kroon Chakra. Kleur, integratie, de Hogere Geest, richting. klier pijnappel.

 

Elke week heeft een volledige cyclus door de chakras , waarvan elke dag op één chakra volledig wordt gefocust

 

Bijverschijnselen bij een behandeling

 

Tijdens een behandeling kan het voorkomen dat je je ineens niet lekker voelt. Dit komt doordat je de pijn van je patiënt overneemt of doordat de patiënt je helemaal "leeg" trekt. Dit is te voorkomen door je goed te aarden en na een behandeling je goed te reinigen. Aarden is nodig om overbodige 'negatieve' energie uit het lichaam te verwijderen, het lichaam op te schonen, en ervoor te zorgen dat energieën van andere mensen (zoals; gevoelens en pijn) niet in jouw lichaam blijft hangen. Ook kan het voorkomen dat je het ineens enorm warm krijgt, ook dit is niets bijzonders, door de grote hoeveelheid energie die er stroomt krijg je het gewoon warm. In de meeste van deze gevallen is veel water drinken en de handen wassen met lauw water afdoende, maar s'avonds een douche na een behandeling of inwijding doet ook wonderen.
 

Het kan natuurlijk ook zijn dat je lekker in je vel zit en Reiki alleen maar wilt gebruiken om meer gevoel, verbinding en bewustwording in je leven te krijgen. Dan geldt nog steeds: niets komt voor niets. Pas als je veelvuldig oefent zul je groeien en meer voelen. 

Reiki geneest niet, Reiki ondersteunt mensen in hun proces van heling op geestelijk en lichamelijk niveau. Reiki is dan ook geen geneeswijze, maar helpt het zelfgenezend vermogen van de mens.


Bezoekers sinds 21 februari 2004

 

 

 

 

 

 

De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?