De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
OntspanningsmeditatieAarden meditatieGidsen meditatieChakrasAura
Aarden meditatie

Waarom jezelf aarden of gronden 


  

 

Geaard zijn is in kontakt staan met de aarde, een toestand van verankerd zijn in ons aardse zelf, een gevoel van stabiliteit en innerlijke vrede dat men op diverse nivo's van bewustzijn ervaart: lichamelijk, emotioneel, mentaal, intuïtief en spiritueel.

Aarden heeft zowel een tijdsaspekt als ruimtelijke eigenschappen. Als wij goed geaard zijn, leven wij voornamelijk in het heden. De toekomst en het verleden worden niet uit het oog verloren, maar we zijn niet zodanig op een van beide gericht dat wij niet meer in het hier-en-nu leven. Als we geaard zijn als we een verontrustend telefoontje krijgen, zijn we beter in staat ons snel te herstellen en kalm en vindingrijk te reageren. Als we geaard zijn wanneer iemand iets interessants vertelt, zal de verkregen informatie niet aan ons bewustzijn ontglippen noch wordt ons hoofd op hol gebracht; we kunnen de dingen dan in het juiste verband zien. Ook mystieke en spirituele ervaringen hebben een meer blijvende uitwerking als we in ons centrum zitten op het moment dat deze ervaringen plaatsvinden en de herinnering eraan blijft duidelijker.


Meestal zijn we er ons niet van bewust of we wel of niet geaard zijn. Het aarden kan echter bewust ontwikkeld worden als een middel om in ons eigen centrum te blijven, zodat we geen ongewenste vibraties van andere mensen, plaatsen of situaties overnemen. Als we leren onszelf goed te aarden, kunnen we open blijven voor wat zich op een zeker moment voordoet en ook voor de bedoelingen van andere mensen. We zullen dan minder last hebben van deze invloeden van buitenaf, die dan een minder verwarrende indruk op ons zullen maken.

Als onze aarding niet goed is, is ons vermogen tot ruimtelijke coördinatie verminderd. We krijgen de neiging om tegen dingen op te lopen en om te struikelen en te vallen. We kunnen last krijgen van onze heupgewrichten of we zitten voortdurend onder de blauwe plekken. Het kost ons veel moeite om ons staande te houden, zowel fysiek als emotioneel. Bij een slechte aarding brengt een spannende situatie ons uit het evenwicht. We vinden het moeilijk om diepe gevoelens te erkennen en te uiten; de kans bestaat er dingen uit te flappen waarvan we later spijt hebben. Een goede aarding is van belang voor het goed funktioneren van zowel het mentale als het fysieke lichaam.

 

 

Neem iedere dag even de tijd om te aarden. Vooral als je voelt dat je futloos bent, of je teveel energie van een ander overneemt. Je kunt je overal aarden, op je stoel achter je buro, achter je pc, op de wc, enz. 

 

 

 
 

Aarden Meditatie 1  

 

 

 

 

Ga op een stoel zitten......sluit je ogen…….Plaats je beide voeten stevig op de grond…….
Voel de grond onder je voeten…….Voel je onder benen…….Je knieën……
Je boven benen……….Voel je billen tegen de zitting van de stoel…………
Voel je rug tegen de leuning………….Voel je schouders……….Je bovenarmen….
Je ellebogen……..Je onderarmen………Je handen………

Concentreer je nu op je stuitbeen…….. zie nu hoe een lange buis uit je stuit groeit en geef deze buis een mooie kleur rood………… dat kan rood goud zijn, of koper, net hoe jij het wilt……..

maak deze buis diep in de aarde vast daar waar alle energie samenkomt…………

 

 

 

zie nu hoe alle negatieve energie vanuit je lichaam door deze buis de aarde ingaat……………..

geef die negatieve energie een kleur..... ….voortaan gaat alle negatieve energie uit jouw lichaam door deze buis….

Concentreer je nu op je voeten………

Stel je nu voor dat er onder je voeten wortels recht naar beneden groeien………

door de vloer………..De aarde in ……….Heel diep en vast de aarde in……….
Stel je voor hoe de energie uit de diepte van de aarde door die wortels omhoog gezogen word………….

geef die positieve energie de kleur waar jij nu behoefte aan hebt....voel hoe het je lichaam inkomt....
Je voeten in…………..En hoger naar je onder benen………….Je knieën ……………….Je bovenbenen………

Je billen…………Je rug…………Je schouders……Je bovenarmen……….Je onderarmen…………

En je handen……….Voel hoe je handen de energie uitstralen……………

Laat dan de energie weer terug gaan naar je nek………………

Zie hoe de energie via je kruin je aura in loopt………….

Visualiseer hoe je aura volstroomt met energie…………

 

 

 

Voel nu hoe alle positieve energie langs je lichaam naar beneden stroomt……….

voel hoe het de negatieve energie uit je aura duwt.......

Via je nek…………Je schouders………….Je borst……………

En zie hoe het onderweg alle negatieve energie uit je aura meeneemt………….

Via je middel………….Via je billen…………..Via je bovenbenen………Via je onderbenen…………

En dan langs je voeten diep de grond in……….

Zie hoe het daar weer positieve energie wordt……….

Je aura is nu vol van positieve energie die jou zal beschermen tegen energieën van anderen en je met beide voeten op de grond houden……………

 

 

 

Kom nu weer terug bij je positieven, en open je ogen

 

 

 

 

 

Aarden Meditatie 2

 

Sluit je ogen. Word je bewust van je lichaam. Luister naar het lichaam. Word je bewust van elke beweging van het lichaam. Richt vervolgens je aandacht op de ademhaling die nieuw en vernieuwend leven aan de longen geeft als deze oude, muffe energie loslaten die jij niet langer meer nodig hebt. Haal een aantal keer diep adem en geniet van elke ademhaling. Richt na enkele minuten diep ademhalen je aandacht op je Iichaam. Word je bewust van elk deel van je lichaam. Tast met je gees­tesoog elk deel van je lichaam af. Begin met je voeten, dan je benen, heupen, achterwerk, bekken, buik, borst, rug, handen, armen, schouders, nek en hoofd. Stel je voor dat aan elke enkel een koord is gebonden. Laat deze twee koorden afdalen naar de kern van de aarde. Stel je voor dat in de kern van de aarde twee grote keien zijn en bind elk koord vast aan een kei. Maak nu een ander koord vast aan je stuitje en laat dat koord naar de aardkern afdalen. Bindt dit koord ook vast aan een andere, derde kei.

Visualiseer vervolgens de energie van Moeder Aarde. Je kunt je deze energie als een groene of bruine kleur voorstellen. Zie hoe de energie opstijgt langs de koorden, van de keien in de aardkern naar jouw enkels. Deze energie blijft doorstromen langs je benen en je bovenlichaam en gaat dan je hart binnen. Nu ben je gevuld met aarde-energie. Je zult je geaard voelen, gecenterd en gestabiliseerd. Het is belangrijk een evenwicht tussen energieën te bewaren. De volgende stap is het verkrijgen van kosmische energie.

Stel je boven je hoofd een goudwitte lichtstraal voor van ongeveer 75 millimeter. Deze straal symboliseert het kosmische licht of Christuslicht. Laat dit kosmische licht afdalen in je hoofd en samensmelten met je hoofd, nek, schouders en borst. Laat het licht afdalen in je hart. Daar ver­mengt het kosmische licht zich met de aarde-energie en vormt een nieu­we, sterkere stabiliserendere kracht. Visualiseer als laatste dat deze nieu­we, gecombineerde energie langs je ruggengraat opstijgt en via je hoofd het lichaam verlaat en vervolgens langs je lichaam naar beneden uit­waaiert, net als de stralen van een overstromende fontein van energie.

Blijf steeds almaar weer deze vermenging van energie visualiseren. Dit is de manier om nieuwe en opnieuw opgeladen energie te laten vloeien door de energiesystemen van je lichaam. Als je deze meditatie hebt gedaan, kun je jouw spirituele werk gaan verrichten met meer meesterschap en bedachtzaamheid.

 

 

Aardingstechnieken / Afsluiten voor energie van anderen

 


Wanneer we merken dat we te veel worden beïnvloed door de energie van anderen, zullen we ontdekken dat de toepassing van technieken om ons te aarden een goed hulpmiddel zijn om onze houding bij dergelijke momenten te versterken. Als we regelmatig oefenen, zullen we ons innerlijk wezen langzaam aan beter gaan zien en zullen we krachtiger voor onze verlangens opkomen. Dansen, hardlopen en vormen van sport waarbij men voortdurend en zonder agressie aktief is, hebben een gunstige uitwerking op onze aarding. Eten aardt ons automatisch, omdat voedsel van de aarde afkomstig is. Het in kontakt zijn met planten, maar vooral met bomen, maakt het aarden gemakkelijker.

 

 

 

1e techniek

Concentreer je op de chakra's gelegen in de holtes van de voeten.
Stuur vanuit deze voetchakra's een aardingsstaaf vijfentwintig meter of meer de grond in, door gras en zand heen, door de aardkorst tot in het gesteente diep in de aarde. Zie jezelf dit in gedachten doen. De aardingsstaaf verstevigt de verbinding met de aarde, zodat je niet wegzweeft als je je geest openstelt   (Maak de staaf van materiaal dat je aanspreekt: buizen van koper, terracotta, pijpen, heipalen of wortels van bomen die in de rotsbodem kunnen groeien. Aardingsstaven zijn geen materiële verlengstukken van je voeten. Het zijn produkten van je verbeelding. Na verloop van tijd zul je ze gaan voelen als iets lichamelijks, zachtjes duwend en trekkend in je holten van je voeten).
Laat nu alles wat je voelt wat niet prettig is, zoals angst, pijn, verdriet en andere negatieve zaken die je bezig houden, langs de aardingsstaven diep de aarde ingaan.
Voel hoe ontspannen en licht je je gaat voelen.
Ervaar het kontakt met de aarde en dat de aarde je draagt.

2e techniek

Ga rustig zitten, met beide voeten op de grond en sluit de ogen.
Zucht driemaal diep door tot in de buik.
Visualiseer de zon boven het hoofd en laat de energie via de kruin door je heen stromen.
Visualiseer een koord/touw of een andere verbinding vanuit de stuitchakra zover mogelijk Moeder Aarde in. (De energie gaat via de aarde weer de kosmos in en circuleer zo rond.)
Houdt nu beide handen op ca. 10 cm voor de keelchakra met de armen parallel aan de vloer. Ga met beide handen, die op elkaar liggen, over het hoofd tot in de nek (als een helm). Houdt de handen bij elkaar. Herhaal dit drie keer.
Breng de gesloten handen tot voor de 'zonnevlecht' (de maagstreek), wederom op ca. 10 cm afstand.
Breng vervolgens de handen op dezelfde hoogte naar achteren, op de rug, zodat aan de achterkant de handen elkaar raken. Zorg wel dat de binnenkant van je handen bij je lichaam blijven, anders geef je je energie weer af!. Herhaal ook dit drie keer.
Als je rechtshandig bent: Houdt de handen voor de zonnevlecht op elkaar en maak nu met je rechterhand een draaiende beweging met de klok mee (alsof de klok op je buik zou staan). Doe dit maximaal 10 keer.
Als je linkshandig bent: Houdt de handen voor de zonnevlecht op elkaar en maak nu met je linkerhand een draaiende beweging tegen de klok in (alsof de klok op je buik zou staan). Doe dit maximaal 10 keer.

Voor de rest van de dag ben je nu afgesloten voor allerlei negatieve invloeden van buitenaf. Je registreert deze energieën wel, maar ze kunnen je niet meer blokkeren. Indien nodig, kun je je later in de dag opnieuw afschermen door alleen de draaiende beweging te maken.

 

Nog enkele simpele aardings-oefeningen voor kinderen

Een leuke oefening die je kan doen met kinderen is ze vertellen dat ze zich heeeeel stevig vast moeten houden aan de grond met blote voeten. Gekromde tenen en de grond bijna letterlijk vastgrijpen zou een goede uitleg kunnen zijn. Laat het kind rustig heen en weer bewegen op een ontspannen manier, terwijl de grip op de grond niet vermindert. Een hulp daarbij is rustig naar de 2e chakra ademen.
Het ademen naar het tweede chakrapunt (bevindt zich even onder de navel) geeft ook veel rust. Als het kind het daar moeilijk mee heeft kan je eerst wat oefenen door je hand op zijn of haar buik te leggen en ze daar  naar toe te laten ademen of zelf hun hand op hun buik te leggen.
Hierna kan je het kind vervolgens zachtjes duwtjes geven, waarbij ze genoodzaakt worden iedere keer weer de aarde vast te grijpen.

Speel met je kind dat jullie bomen zijn (ook goed voor je eigen aarding). De voeten zijn de wortels van de bomen die heel diep in de aarde steken. Je kan erbij vertellen, dat de boom zijn kracht en groei uit de grond haalt en groot en sterk wordt op die manier. Als de boom goede lange wortels heeft, kan ook niet iedereen de boom zomaar omduwen.

Een andere oefening is het kind voor je laten staan (gezicht naar gezicht) en goed naar de buik laten ademen. Pak de handen en laat het langzaam achterover gaan hangen. Trek het dan weer overeind en laat de handen los op het moment dat ze het evenwicht beginnen te hervinden. Voeten goed plat op de grond houden en niet verstappen is belangrijk bij deze oefening.

Verder zijn heel goede dingen om te aarden;
- in de tuin werken, onkruid trekken, plantjes verzorgen
-sporten, zwemmen, paardrijdden en dansen
-op blote voeten lekker langs het strand of gewoon in de tuin lopen.

 

 

De  kracht- of aarde wandeling


Eerst even het lichaam strekken met de handen in de lucht en dan écht strekken zodat je voelt dat je chakra's op een lijn komen.
Dan ga je marcheren op dezelfde plek of je maakt echt wat meters, in elk geval doen totdat je de enrgie in je voetzolen voelt.
Meestal is dat vrij snel.
Bij deze oefening worden de  voetchakra's sterk geactiveerd en dat maakt het ook makkelijker om de energie de aarde in te sturen en dus de wortels te visualiseren.


 

 

Jezelf aarden 1;


Aarden is eigenlijk goed je voeten op de grond ( op aarde zetten ). En er BEWUST van zijn.
Soms gaan mensen zo op in iets...bijvoorbeeld als je hogere trillingen of hogere sferen wilt zoeken dat je klachten kan krijgen doordat je niet bent geaard.
Wees bewust dat je hier op aarde bent en je lessen HIER leert.

Een goede aardeoefening is deze (je kan deze ook via meditatie doen om er nog bewuster van te worden):

Ga goed recht zitten en sluit je ogen.
Adem bewust in en laat de adem doorgaan naar je buik en blaas bewust uit.
Na dit drie keer te hebben gedaan ga je met je aandacht naar je voeten. Voel je voeten.
Je laat je voeten zwaar worden en denk ze de aarde in...zwaarder...en zwaarder en dan ben je net een boom.
Onder je voeten ga je wortels schieten....je zit helemaal geaard en helemaal "aan de grond genageld" .
Voel hoe de aardestroom de verbinding met je maakt en voel deze hellemaal door de wortels naar je voeten gaan.
De aarde stroom stroomt verder door....door je voeten naar je enkels en komt zo richting wervelkolom.....en door naar je hoofchakra en via je hoofdchakra blaas je de aarde energie als een fontein je aura in.
Nu ben je geaard en heb je aarde energie in je hele energiesysteem.

  

 

Jezelf aarden 2:


Ga om jezelf te aarden zitten op een stoel met rechte ruglening met je beiden voeten plat op de vloer . Zorg er voor dat je niks op je schoot hebt, sla je armen en benen niet over elkaar en leg je handen op je dijen . Bij voorkeur met je handpalmen naar boven . Sluit je ogen en ontspan je en maakt je geest zoveel mogelijk vrij van storende invloeden . Stel je dan voor dat er een energiestroom ( bijvoorbeeld een koord een kabel ) of wat dan ook die loopt vanuit je stuit chakra jou verbind met het middelpunt van de aarde . Het doet er niet toe of in een beneden huis of in flatgebouw van 20 verdiepingen . De kabel laat je gewoon in gedachten door alles onder je doorlopen . Paranormale energie laat zich nooit door iets tegen houden . Herhaal deze oefening tot je er mee vertrouwd bent . Je aardleiding zal je lichaam de zekerheid geven dat het veilig bent met moeder aarde en in deze fysieke veiligheid zal het makkelijker de nieuwe psychische energieën aanvaarden, waarvan je het zult gaan onderwerpen . Je moet niet zo gauw opgeven als het niet direct . Zoals alles wat je niet kent is moeilijk alles wat je kunt is makkelijk maar er staat altijd iets tegen over als je iets wilt leren ( aap noot mies kon je ook niet in 10 keren en 10 maal 10 ook niet ) dus oefening baart kunst . Aarden is een belangrijk gegeven in de paranormale wereld zowel om te duiden als genezen ook voor jezelf te helpen .

 

 

 

Visualiseren:

Is gewoon je iets voorstellen . Ik heb al geschreven dat je geestelijk moest voorstellen dat en een koord naar het middelpunt van de aarde gaat .

Visualiseren is een van de machtigste en meest toegepaste technieken bij genezende behandeling . Op het ogenblik nadrukkelijk aan gegeven dat Visualiseren toegepast wordt voor je bewustzijnverruiming . Het is niet nodig duidelijk beelden te zien om paranormaal te kunnen functioneren of genezend kunnen behandelen Het staat vast dat sommigen daar moeite mee hebben,terwijl anderen het vormen van beelden makkelijk afgaat, maar nooit een heel duidelijk beeld krijgen . Een hoop mensen vinden dat het visualiseren met wat oefening gemakkelijker wordt en dat je  door je geheel op het geestelijke beeld te richten beter ontspant . Hoe je het beeld ook verkrijgt . Maak jezelf tot een open kanaal voor de spirituele krachten in je . En neemt er de tijd voor . Ontspan je en zorg ervoor dat elke stap volledig afmaakt en beleef vreugde van een prachtige natuurlijke gave die in ieder mens aanwezig is .

 

Bezoekers sinds 21 februari 2004

 

 

 

 

 

 

 
 

 

De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?