De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
Welke edelsteen heb jij?
<< Vorige afbeelding Alle afbeeldingen in dit album Volgende afbeelding >>
Tijgeroog, Kattenoog, Valkenoog
Tijgeroog, Kattenoog, Valkenoog
2016/01/10 00:27:12

Tijgeroog, Kattenoog, Valkenoog

* Versterkt het 'zien' en 'kijken'

* Ondersteunt op rationeel en geestelijk gebied

* Geeft geestelijke bescherming, steun en inzicht

* Deze edelsteen laat 'zien' waar iemand mee bezig is

* Helpt bij ademhalingsproblemen

   astma en hyperventilatie

* Beschermt de mens op spiritueel gebied 

   tegen negatieve invloeden

* Helpt tegen darmkrampen en wordt dan bij voorkeur 

   op de buik gedragen tot alle moeilijkheden verdwenen zijn

* Werkt kalmerend, maar heeft bij enkele personen een omgekeerd 

   effect, zij raken in de war door de steeds wisselende inzichten 

   die veroorzaakt worden door het chatoyeren van de steen

De Tijgeroog is goudachtig bruin. Deze steen helpt mensen meer realiteitszin te krijgen. Het zijn uitstekende stenen voor kortzichtige mensen. Deze mensen zullen weer wat toegankelijker worden en minder wantrouwend en star zijn. Het is ook een heel goede beschermer tegen zwarte magie en negatieviteit in het algemeen. De negatieve invloeden zullen weer teruggestuurd worden naar de afzender. Ook een stukje Tijgeroog bij de ingang van een huis houdt negatieviteit buiten. De Tijgeroog is geschikt voor mensen die behoefte aan warmte hebben. 

Voorbeelden van andere toepassingen: 

Ontkrampt, verwarmt, goed tegen astma en verkoudheid, geeft zelfvertrouwen en bevordert het verantwoordelijkheidsgevoel.

Deze beide stenen zijn fijndradige kwarsen die met hoornblende-asbest zijn vergroeid. Tijgeroog is eigenlijk valkeoog dat door oxydatie van ijzer goudachtig is geworden. De tijgeroog is goudachtig bruin, terwijl de valkeoog zwartachtig blauw is.

Het zijn stenen die ook wat werking betreft veel met elkaar gemeen hebben. Ze helpen mensen meer realiteitszin te krijgen. Het zijn uitstekende stenen voor kortzichtige mensen. Deze mensen zullen weer wat toegankelijker worden en minder wantrouwend en star zijn.

De tijgeroog en valkeoog zijn ook heel goede beschermers tegen zwarte magie en negativiteit in het algemeen. De negatieve invloeden zullen weer teruggestuurd worden naar de afzender. Het mooie hiervan is dat de uitzender zo zijn negativiteit teruggekaatst krijgt. Een koekje van eigen deeg dus. Daardoor zal die uitzender gaan inzien dat die negativiteit niet werkt bij de ander en ophouden met zijn kwalijker praktijken. Ook een stukje tijgeroog of valkeoog bij de ingang van een huis houdt negativiteit buiten.

Vooral in de Afrikaanse culturen werden de tijgeroog en de valkeoog veel tegen zwarte magie en voodoo gebruikt. Beide stenen komen ook uit Afrika, en het ligt dus voor de hand dat zij daar ook altijd gebruikt zijn (en nog worden).

Er is natuurlijk wel enig verschil tussen de tijgeroog en valkeoog. De tijgeroog is veel 'warmer' door zijn goudbruine kleur, en dus was meer geschikt voor mensen die daar behoefte aan hebben. De valkeoog is 'koeler' en heeft een gunstige uitwerking op het keelgebied.

Voorbeelden van andere toepassingen:

Tijgeroog: ontkrampt, verwarmt, goed tegen astma en verkoudheid, geeft zelfvertrouwen, bevordert verantwoordelijkheidsgevoel.

Valkeoog: tegen ademnood door verkeerde ademhaling, bevordert wilskracht en zelfvertrouwen.

Beide stenen zijn goed voor de luchtwegen en ogen.

 

<< Vorige afbeelding Alle afbeeldingen in dit album Volgende afbeelding >>
De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?