De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
Welke edelsteen heb jij?
<< Vorige afbeelding Alle afbeeldingen in dit album Volgende afbeelding >>
Rozekwarts
Rozekwarts
2016/01/09 23:43:56

Rozekwarts

* Maakt het goede in de mens los

* Geeft inspiratie en leiding bij meditatie oefeningen

* Beïnvloedt de geestelijke ontwikkeling op een positieve manier

* Herstelt zelfvertrouwen en stimuleert de ontwikkeling van zelfkennis

* Verhelpt diaree, buikkramp en kan af en toe helpen tegen kleine wormpjes

* Helpt kleine kinderen die kampen met buikkrampen

   leg hiervoor de steen enige tijd op de buik

* Troost, rozenkwarts doet emotionele wonden genezen 

   en verzacht de erdoor veroorzaakte pijn

* Helpt angsten, zorgen en verdriet te overwinnen en wordt om 

   deze reden vaak aan kleine kinderen gegeven

Dit is een witroze tot donkerroze, doorschijnende steen die behoort tot de kwartsgroep. Het is een steen die er net zo uitziet als zijn werking is: lief en zacht. 

In de praktijk zie ik altijd weer dat als kinderen zelf een steen uitzoeken, er dan vaak een rozenkwarts gekozen wordt. En dat is heel logisch, omdat kinderen zich sterk verbonden voelen met de zachte sfeer die rozenkwarts uitstraalt. Voor hen is het een goede steen om hun kindersfeer niet te verstoren en zichzelf te blijven.

Ook in de puberteit is een rozenkwarts een heel goede helper om langzaam verder te groeien en toch dat beschermende veilige van de kindertijd niet kwijt te raken.

Voor volwassenen is het een fijne steen om nu juist weer contact te krijgen met dat zachte gevoel. Mensen die door bijvoorbeeld hun werk in een harde, materialistische sfeer leven, geen gevoeligheid meer hebben, of die juist wegstoppen (waardoor veel narigheid ontstaat), raad ik aan om eens een poosje een rozenkwarts te gaan dragen. Het zal henweer in contact brengen met hun werkelijke gevoel. En daar word je alleen maar een 'heler' mens van. Ook liefde voor onszelf wordt hersteld door rozenkwarts, vooral als die steen dan bij het hart wordt gedragen. En eigenliefde is noodzakelijk, want wie niet van zichzelf houdt kan ook heel moeilijk van een ander houden. Voor alle creatieve mensen is rozenkwarts een inspirerende steen die zal helpen om mooie dingen tot stand te brengen die uit liefde zijn ontstaan. Schilderijen worden gevoeliger, muziek klinkt beter, enz.

Een ander gebruik van rozenkwarts is om het ruwe mineraal neer te leggen in vertrekken waar creativiteit en liefde versterkt moet worden, en ik denk daarbij niet alleen aan ateliers, maar ook aan slaapkamers, want creativiteit in de liefde is ook heel fijn.

Ook in kinderkamers is een stukje rozenkwarts op zijn plaat om die kindersfeer zacht te houden. En wat is er mooier dan bij de geboorte van een baby nu eens niet aan sokjes te denken, maar aan een mooi stukje rozenkwarts? Hang zo'n klein stukje geslepen of ongeslepen rozenkwarts in het wiegje, en het kindje is rustig en tevreden.

Voorbeelden van andere toepassingen:

Helpt tegen heimwee, bevordert geestelijke groei.

 

<< Vorige afbeelding Alle afbeeldingen in dit album Volgende afbeelding >>
De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?