De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
Welke edelsteen heb jij?
<< Vorige afbeelding Alle afbeeldingen in dit album Volgende afbeelding >>
Rookkwarts
Rookkwarts
2016/01/09 23:41:43

Rookkwarts

Dit is een lichtbruin donkerbruin bergkristal, en behoort ook weer tot de kwartsgroep. Rookkwarts wordt niet zo veel gebruikt, en dat is vreemd omdat het toch een goede helper kan zijn. Het is een steen die vooral mensen, die erg wantrouwend en kortzichtig zijn, kan helpen dit de doorbreken en weer vertrouwen te krijgen. Ook als het bergkristal nog te 'helder' is en er juist behoefte is aan wat meer aardkracht is rookkwarts een fijne steen. Er zit weliswaar licht in maar de verbinding tussen de lichtkracht en de aardkracht wordt door rookkwarts goed verzorgd. Rookkwarts is een steen die verantwoordelijkheidsgevoel voor de eigen daden versterkt en eigen fouten makkelijker laat inzien. De kwaliteit van het leven wordt verbeterd als er geen valsheid meer is en realiteitszin versterkt wordt. De daden die daaruit voortkomen zijn sterk doelgericht en hebben een zuivere energie. Als verdere bijzonderheid heeft rookkwart een zeer gunstige invloed bij het stoppen met roken. Het is gebleken dat de wilskracht versterkt wordt en de behoefte om te roken minder wordt. Ter ondersteuning bij dit proces kan dan ook nog een rutielkwarts (zie werking aldaar) samen met rookkwarts gedragen worden.

Voorbeelden van andere toepassingen:

Bevordert concentratie, versterkt de intuïtie, geeft vastheid, helpt een opgejaagd gevoel te verminderen.

Algemeen: 

verzacht pijn en krampen, vooral bij rugklachten. 

 

Gebruik: 

Rookkwarts moet gedurende langere tijd op het lichaam gedragen worden, in stressituaties direct of in uw handen houden. Rookkwarts zuivert, ontslakt, houdt het lichaam slank en heeft een positieve invloed op de hormonenproductie. 

 

Weefsel: 

versterkt en steunt, stabiliseert gewrichten, spieren en gewrichtsbanden, verstevigt het bindweefsel, voorkomt cellulitis en vetopstoppingen. 

 

Geslachtsorganen: 

verhoogt de vruchtbaarheid. 

 

Organen: 

maakt alle organen sterker en beschermt tegen stralen. 

 

Mentaal: 

concentraties, nuchterheid, realisme; scheiding van gevoelens en verstand. 

 

Geestelijk en spiritueel: 

inspanningen kunnen beter verdragen worden. Stress kan verwerkt worden en dringende taken kunnen zonder treuzelen aangepakt worden. 

 

<< Vorige afbeelding Alle afbeeldingen in dit album Volgende afbeelding >>
De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?