De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
Welke edelsteen heb jij?
<< Vorige afbeelding Alle afbeeldingen in dit album Volgende afbeelding >>
Onyx
Onyx
2016/01/09 23:34:49

Onyx

* Sterkt het geweten

* Bevordert horen en luisteren

* Bevordert het genezen van de huid

* Bevordert het oplossen van het karma

* Helpt tegen hoge bloeddruk en een zwak hart

* Stimuleert de geestkracht en verdiept de gedachten

* Is een remedie tegen nagelproblemen 

   en bevordert de haargroei

* Hij helpt bij tranende ogen en geneest 

   etterende wonden

* Stimuleert de energiedoorstroming in 't 

   lichaam en gaat ontkalking tegen

* Helpt tegen problemen van de luchtwegen 

   en met name bij tuberculose

* Maakt serieus, geeft deemoed en volharding

   bedwingt passie en maakt rustig

* Laat je luisteren naar de stem van het Goddelijke 

   en verhoogt de spirituele inspiratie

* Laat verdriet en verlies grondig doorwerken en brengt 

   tot inzicht en verlichting van de situatie

   waardoor begrip en liefde de bovenhand krijgen

Onyx is ook een agaat, maar dan de zwarte soort. In de natuur komt deze zwarte kleur niet zoveel voor, en dat is er ook de reden van dat de meeste onyx gebrande lichtere agaat is. Dat gebeurt door de lichtere agaat in te branden met honing, waardoor die agaat dan zwart wordt.

Ook de gebrande onyx heeft een natuurlijke werking, omdat er een natuurlijke grondstof gebruikt wordt en er geen chemische stoffen worden toegevoegd. Datzelfde proces werd al door de oude Egyptenaren toegepast.

Behalve de zwarte onyx is er ook nog de zwart-witte onyx, die ook wel lagensteen of bandonyx genoemd wordt. Er is ook nog zwart-wit bruine onyx en de naam daarvan is sardonyx.

Natuurlijk zijn de werkingen van deze soorten verschillend, als hebben ze in ieder geval een ding gemeen: het zijn stenen die horen bij het 'aarden', en het stoffelijk lichaam. Het verschil zit in de kleur.

De zwarte onyx is een steen die goed is voor mensen die moeite hebben met de concentratie, chaotisch zijn en zich snel laten afleiden. Mensen die niet goed geaard zijn, dus niet met beide benen stevig op de grond staan (wat zeker in deze tijd belangrijk is), hebben veel aan de zwarte compacte onyx. Het maakt ze goed geworteld, ernstig en doelbewust. Alleen mensen die nogal somber zijn kunnen beter geen onyx gaan dragen, omdat ze dan wel eens nog somberder kunnen worden. De zwart-witte bandonyx is een steen die door zijn afwisseling van witte en zwarte banden een goed evenwicht tussen die twee polen in zich heeft, en dat ook bij de drager zal bevorderen. Als steen tegen oorsuizingen is deze bandonyx zeer geschikt.

De sardonyx, de bruin-wit zwarte onyx, is een steen die ook nog steeds gebruikt wordt om te 'aarden', maar er vooral voor zorgt dat iemand een aangenaam mens wordt, succes in zaken bevordert en vrienden aantrekt.

Het is een bijzondere steen en wordt gebruikt om cameeën van te maken, of in zegelringen te zetten waar dan een symbool in wordt gegraveerd.

Verwarrend is het dat er ook salontafels en allerlei andere voorwerpen onder de naam onyx worden verkocht. In dat geval gaat het niet om de halfedelsteen onyx. Maar om onyxmarmer. De kleur daarvan is wit, gelige, groenig en lichtbruin.

Voorbeelden van andere toepassingen :

Tegen ongevallen, doofheid, oorsuizingen, bevordert concentratie. Ook een grotere steen die niet op het lichaam gedragen kan worden, maar bijvoorbeeld in de zak wordt gedaan, kan heel plezierig zijn.

Vooral als de onyx gebruikt wordt om de concentratie te bevorderen is het fijn zo'n steen zo nu en dan eens eventjes vast te pakken of op het bureau neer te leggen,

 

<< Vorige afbeelding Alle afbeeldingen in dit album Volgende afbeelding >>
De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?