De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
Welke edelsteen heb jij?
<< Vorige afbeelding Alle afbeeldingen in dit album Volgende afbeelding >>
Obsidiaan
Obsidiaan
2016/01/09 23:16:13

Obsidiaan

* Helpt tegen een hoge bloeddruk

* Is een grote steun bij meditatie en visualisatie

* Kan de genezing van bepaalde oogkwalen steunen

* Richt de blik naar binnen en helpt daarbij scherp te zien

* Helpt tegen bloedarmoede, bleekheid en pijnlijke menstruatie

* Verheldert het spirituele leven en 

   stimuleert de eigen intuïtie

* Ondersteunt de werking van de luchtwegen 

   en helpt bij verkoudheid en griep

* Ondersteunt het genezingsproces en bevordert 

   volledig herstel na ziekte

* Werkt ontspannend bij onrust en prikkelbaarheid 

   en bevordert de goede nachtrust

* Gaat ontkalking van de botten tegen en bevordert 't 

   herstel van de huid na verwonding

   Verstevigt het skelet en met name de rugwervels

* Werkt tegen problemen van het zenuwstelsel, stimuleert 

   de pancreas, de lever en de nieren en verbetert 

   de functie van de teelballen en eierstokken

Verdere belangrijke punten:

* Sneeuwvlokken-obsidiaan helpt tegen staar

Obsidiaan is een steen die bij de kwartsgroep hoort, maar niet in kristalvorm voorkomt. Het wordt ook wel lavaglas genoemd, omdat het ontstaan is bij vulkanische uitbarstingen.

Er zijn verschillende soorten obsidiaan, nl; zwarte (apachetraan) zwartbruine (mahonie), zwart met zilver (zilver) en zwart met goud (goud). Obsidiaan is een steensoort die door de Indianen veel werd gebruikt om magische voorwerpen en speerpunten van te maken. En tegenwoordig worden nog steeds veel Mexicaanse kunstvoorwerpen van obsidiaan gemaakt. En houd er rekening mee dat ook deze voorwerpen een sterke uitstraling hebben.

Obsidiaan is een steensoort waar we heel veel van kunnen leren, maar die alleen gebruikt mag worden door mensen die op de hoogte zijn van de uitzonderlijke magische kracht van deze steen. Vooral de zwarte obsidiaan is erg sterkt van werking, en is gericht op het laten zien van de eigen aard. Deze steen confronteert met de enige echte waarheid van het ego. Hij werkt als een magneet die de krachten van de geest omzet in bewuste daadkracht. OP die manier worden de geestkrachten geaard en er ontstaat een verbinding die de deuren opent naar de eigen mogelijkheden. Alle schijn en illusie verdwijnen en alleen de echte waarheid blijft over. Dat is natuurlijk erg positief te noemen, maar het gaat lang niet altijd zachtzinnig, en goede begeleiding bij dit proces is daarom ook erg belangrijk.

Obsidiaan laat de ware aard van de kleur zwart zien, de kleur die in onze westerse cultuur vaak verkeerd begrepen wordt. Zwart wordt vaak gezien als negatief, beangstigend, duister, en is de kleur van de rouw en de zwarte magie. Maar zwart heeft ook een positieve kant. In het Oosten is het juist de kleur van geboorte, de kleur van de hoogste graad van meesterschap, denk maar eens aan de 'zwarte' band in de oosterse gevechtskunst. Iedereen moet het proces van waarheid meemaken, het licht en donker kunnen niet zonder elkaar. Wel eens een Yin en Yang symbool gezien? Pas als het zwart goed begrepen wordt, kan het wit begrepen worden. En de zwarte obsidiaan heeft beide in zich.

Het is een zwarte steen die, als er doorheen gekeken wordt, van binnen licht is. Het is een steen die het mogelijk maakt om geconcentreerd te blijven functioneren in deze gejaagde wereld, maar ons eerlijk onze eigen werkelijkheid laat zien. Obsidiaan is dus een echte Nieuwe Tijds steen.

Een waarschuwing is ook hier op zijn plaats. Wees bewust van de sterke confronterende kracht van deze steen, en gebruik hem niet zo maar voor de grap, want dan kan de confrontatie wel eens helemaal niet zo leuk zijn. Voor kinderen is deze steen altijd ongeschikt.

Voorbeelden van andere toepassingen:

Mediteren met een obsidiaan kan ook. Een apachetraan is hiervoor heel geschikt, en er bestaan ook obsidiaanbollen. Het is wel aan te raden om na de meditatie met de obsidiaan altijd bergkristal te gebruiken om een goed evenwicht tussen donker en licht te krijgen.

 

<< Vorige afbeelding Alle afbeeldingen in dit album Volgende afbeelding >>
De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?