De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
Welke edelsteen heb jij?
<< Vorige afbeelding Alle afbeeldingen in dit album Volgende afbeelding >>
Jaspis rode
Jaspis rode
2016/01/10 00:25:34

Jaspis rode

* Helpt bij het aarden

* Verbeterd de doorbloeding van het hele lichaam

* Stimuleert genegenheid tegenover andere mensen

* Helpt bij alle maagkwalen, waaronder gewone maagpijn

* Ondersteund de bereidheid om mensen in nood te helpen

* Verhoogt de concentratie en verdrijft 

   negatieve gedachten

* Helpt bij bloedarmoede en versterkt de 

   bloedaanmaak in het rode beenmerg

* Bevordert een goede werking van de maag en 

   stimuleert de spijsvertering

* Ondersteund in hoge mate de werking van de lever en 

   verhoogt de energie van dit orgaan

Jaspis is een grofkorrelige kwartsvariëteit die veel voorkomt. Het is zelfs in tuingrind te vinden. Jaspis als ruwe steen is dof en compact en is ontstaan uit korrelig kiezelzuur dat op natuurlijke manier met ijzeroxide is gevuld. Er is rode, gele , groene,roze en zwarte jaspis. En soms ook meerkleurig.

Door zijn veelheid in kleur is het de steen van de onbaatzuchtigheid en wordt daarom ook wel 'christussteen' genoemd. In oude tijden was de jaspis een geliefde steen waar sterke magische kwaliteiten aan werden toegeschreven.

Als amulet werd de jaspis gedragen tegen oogkwalen. Het is een steen die sterkt aardgebonden is en daarom kan vooral de rode jaspis (behorend bij het eerste chakra) goed gebruikt worden om een sterkere binding te krijgen met de aarde. Jaspis is ook een uitstekende steen om bij emotionele problemen te gebruiken. Hij helpt individueler te worden, een sterkere eigenwaarde te krijgen, beter voor jezelf te kunnen opkomen en makkelijker contact te kunnen maken met anderen. De jaspis helpt ook verbitterde mensen om zich heen weer te openen voor anderen.

Er is natuurlijk een verschil in werkingen van de jaspis, afhankelijk van de kleur en patronen die in de steen aanwezig zijn. De rode jaspis is de soort die het meest activeert, stimuleert, kracht geeft en dus is dit de soort voor mensen die daar nu juist behoefte aan hebben.

De groene jaspis, zonder spikkels, is vrij neutraal, stabiliseert en harmoniseert.

De gele jaspis maakt redelijk.

De groen met rode spikkel noemen we heliotroop, en hierover heb je al eerder kunnen lezen.

Als de jaspis meerkleurig is, moet gekeken worden naar de symboliek van die kleuren en of de patronen grillig of regelmatig zijn. Grillighed werkt ook hier weer, net zoals bij de agaat waarover ook al geschreven is, om rechtlijnigheid en starheid te doorbreken. Regelmatig gelijnde jaspis is goed voor mensen die zelf al grillig of chaotisch zijn. Het maakt ze rustiger.

Voorbeelden van andere toepassingen:

Helpt goed tegen zwangerschapsbraken, tegen maag,lever en nierkwalen, beschermt tegen beroerte, epilepsie, bevordert het terugkrijgen van de reuk, is goed voor de blaas en tegen blaasontsteking, kalmeert een galaanval, steunt mensen die last hebben van anorexia nervosa, maakt hen sterker en helpt hen zichzelf meer te waarderen.

 

<< Vorige afbeelding Alle afbeeldingen in dit album Volgende afbeelding >>
De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?