De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
Welke edelsteen heb jij?
<< Vorige afbeelding Alle afbeeldingen in dit album Volgende afbeelding >>
Fluoriet
Fluoriet
2016/01/10 00:22:01

Fluoriet

* Helpt wonden te genezen

* Ondersteund de schildklier

* Gaat rachitis en spataderen tegen

* Werkt als katalysator op weg naar de 

   kosmische waarheid en wijsheid

* Ondersteund de calciumopname en botopbouw 

    en gaat botafbraak en tandbederf tegen

* Fluoriet werkt als een katalysator en kan helpen 

   bepaalde geestelijke problemen aan te 

   pakken op weg naar een oplossing

* Brengt de boodschap mee dat wijsheid uit harmonie ontstaat 

   en harmonie ontstaat uit contemplatie, dat contemplatie 

   haar oorsprong vindt in vrijheid en dat innerlijke vrede 

   voert naar innerlijk licht en innerlijke vreugde

* Fluoriet is een effectieve oppepper van het afweersysteem en stimuleert de voortdurende aangroei van cellen, met name in de huid en het ademshalingskanaal. Zweren, snijwonden en kwetsuren, littekens, herpesblaasjes en kanker hebben allemaal profijt van een behandeling met fluoriet, want het is een steen die een ongecontroleerde, chaotische groei belemmert.

Dit is een in verschillende kleuren voorkomende vloeispaat. Ze zijn er van heel lichtblauw tot via lichtviolet overgaand in het diepe purper. Ook rode, oranje, gele, gouden en groene fluoriet komt voor, en verschillende nuances van een kleur zijn soms in dezelfde steen aanwezig. Het is een prachtige steensoort om naar te kijken, altijd bijzonder, zowel van vorm als van kleur,

Het ruwe mineraal bestaat in twee vormen, nl. in de kubusvorm, of in de octaeder. Aan die vormen is goed af te lezen op welk gebied de fluoriet werkzaam is.

Als we kijken naar de kubusvorm, dan zien we dat het lijkt op een op elkaar gestapeld huizenbloik of op iets heel technisch. Het ziet er uit alsof het door mensen bedacht is. Dat heeft een betekenis die hoort bij de werking van deze steen. Het is een steen die hoort bij deze tijd. Bij de techniek, bij de computers en bij het creeren van nieuwe mogelijkheden. Een fluoriet, neergelegd op een bureau, bij een plek waar onderzoeken worden verricht, helpt om de concentratie te vergroten. Het zijn dus goede stenen om te worden gebruikt door wetenschappers. Er wordt zelfs beweerd dat fluoriet het IQ kan verhogen. Voor mensen die gejaagd zijn, of die lichamelijk en geestelijk veel energie verbruiken, is het een uitstekende steen.

Fluoriet in octaedevorm lijkt op twee piramides die aan elkaar zijn vastgegroeid en heeft ook een eigen werking. Ze helpen om onze eigen individuele waarden tre zien , te accepteren of eventueel te versterken. Ze zijn ervoor om ons evenwicht te vinden. Het mediteren met een fluorietoctaeder is een echte belevenis. Fluoriet als hangertje in geslepen vorm, is gfoed om het verstand te versterken en concentratie te bevorderen. Bij zowel ruwe als de geslepen fluoriet altijd goed opletten op de betekenis van de kleur van de steen: blauw= voor geestelijke rust; paars = devotie; wit = zuiverheid; goudgeel = wijsheid en inzicht; groen = neutraal.

 

<< Vorige afbeelding Alle afbeeldingen in dit album Volgende afbeelding >>
De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?