De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
Welke edelsteen heb jij?
<< Vorige afbeelding Alle afbeeldingen in dit album Volgende afbeelding >>
Bergkristal
Bergkristal
2016/01/10 00:18:12

Bergkristal

* Verdrijft heimwee

* Gaat rugklachten en pijnen tegen

* Helpt bij aandoeningen van de luchtwegen

* Geeft verlichting bij de pijn van artritis en artrose

* Concentreert aandacht en richt deze op hogere waarden

* Heft geestelijke blokkades op en herstelt de energiestroom

* Helpt intuïtieve inzichten te gebruiken en ze te ontwikkelen

* Helpt tegen hoge bloeddruk en een 

   te hoog cholesterol gehalte

* Neutraliseert negatieve plekken in je aura 

   en versterkt de energie van de aura

* Helpt tegen etterende wonden, ontsteking van het beenmerg, abcessen 

   op de amandelen, tandfistels, nagelzweren, haarwortelziekten 

   en alle stoornissen die daarmee samengaan

* Bij geestelijke problemen geeft bergkristal inzicht en helderheid in de problemen 

   zodat je weet wat gedaan kan worden wat ook besluiteloosheid wegneemt

Verdere belangrijke punten:

* De beste steen om te reinigen

* Zorgt voor psychisch evenwicht

* Helpt de eigen aard te ontdekken

* Verstevigt 't hart en de bloedvaten

* Brengt verborgen zaken aan het licht

* Werkt helend bij alle vormen van infarcten

* Helpt tegen angsten, nachtmerries 

   en beangstigende dromen

* Verbetert de energetische doorstroming naar 

   de hypofyse en de bijschildklier

* Bevordert telepathische gaven en de gevoeligheid 

   voor de aura uitstraling van anderen

* Verscherpt het innerlijk zichtvermogen waardoor 

   de eigen spiritualiteit op een creatieve 

   en positieve manier kan groeien

* Deze steen is zeer geschikt om meditaties of healing te 

   versterken omdat het energie bundelt en versterkt

Bergkristal is een steen die op het moment zeer in de belangstelling staat. Dat is een verwijzing naar de periode waarin wij leven. Als het ergens duister is, is de behoefte om licht te zoeken altijd groot.

Gezegd wordt altijd dat bergkristal voor iedereen geschikt is, maar in de praktijk blijkt dat nog lang niet iedereen meteen aan het zuivere witte van het bergkristal toe is. Een tussenfase van groeien naar dat licht is dan aan te raden, een schemerlampje kan soms ook plezieriger zijn dan het felle licht van de zon. Bergkristal is een steensoort die geheel uit kiezelzuur bestaat, en heeft daardoor een heldere tot troebelwitte kleur. Bergkristal heeft in alle culturen in hoog aanzien gestaan. Sommige indianenstammen gaven altijd een bergkristal mee aan de doden in hun graf; de steen die de ziel naar het licht brengt.

Over het prachtige bergkristal is wel een boek te schrijven omdat er zoveel toepassingen zijn, maar ik zal me moeten beperken tot de meest belangrijke daarvan. Zie bergkristal als de steen die de balans tussen lichaam en geest in stand houdt of herstelt als daar iets mee aan de hand mocht zijn. Dat is iets wat enorm belangrijk is. Het uit balans zijn veroorzaakt altijd problemen, zowel lichamelijke als geestelijk. Je zou dus denken dat een bergkristal overal goed voor is, en in wezen is dat ook wel zo, maar zoals ik al eerder zei moet er soms eerst een andere steen worden toegepast als tussenfase, voordat iemand toe is aan de lichtkracht van bergkristal.

Een vertroebeling in de bergkristal heeft zijn eigen waarde. Je hebt niet per se een volmaakt zuiver bergkristal nodig. De verwantschap tussen mens en kristal moet goed bij elkaar passen. En lang niet iedereen is een volmaakt helder wezen. Zoek dus altijd een bergkristal uit waar je wat van kan leren.

Toepassingen om een bergkristal te dragen:

Kies hiervoor liever een getrommeld, dus structuurloos bergkristal uit, en geen bergkristalpunt,want de energie van het kristal stroomt altijd in de richting van de punt. Draag je een bergkristalpunt dus met de punt naar beneden, dan stroomt ook de energie naar beneden, met als gevolg dat je juist aan geestkracht verliest en moe wordt in je hoofd. Alleen na een ziekte om te reinigen of als ondersteuning bij een voorjaarskuur is het goed om een bergkristalpunt te dragen, maar niet langer dan twee weken.

Bergkristal werkt goed tegen wagen-zeeziekte, verdrijft depressies, angsten, evenwichtsstoornissen (zowel geestelijk als lichamelijke), reinigt, geeft energie en bevordert helder denken.

Toepassingen om een bergkristal in ruwe vorm te gebruiken.

Enkelpuntig bergkristal: Deze worden gebruikt om zuivere,genezende energie te richten. In water gelegd, waar dan dagelijks van gedronken wordt, reinigen en versterken ze het lichaam.

Bergkristalgroepen: Zijn geschikt om vertrekken te zuiveren, de harmonie te herstellen, om de energie zuiver te houden in kamers waar veel zieke mensen zijn, en positieve, activeren energie toe te voegen.

Dubbelpuntige kristallen: Deze kristallen zenden en ontvangen tegelijk. Ze bundelen de opgenomen en uit te stralen energie in het middelpunt en dat maakt ze ook uitstekend bruikbaar om telepathische vermogens te ontwikkelen.

Regenboogkristallen: Door deze kristallen in het licht te draaien worden heel onverwacht alle zeven kleuren van de regenboog zichtbaar. Regenboogkristallen zijn heel goed voor mensen die verdrietig zijn, het maakt ze blijer en geeft weer nieuwe levensmoed.

 

<< Vorige afbeelding Alle afbeeldingen in dit album Volgende afbeelding >>
De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?