De handreiking
Alles over Reiki

De HandReiking

Wat is Reiki

Reikibehandelingen

Meditatie

Reiki symbolen

Reiki Tips

Edelstenen

Welke edelsteen heb jij?
Welke edelsteen heb jij?
Alle afbeeldingen in dit album Volgende afbeelding >>
Agaat
Agaat
2016/01/10 00:14:51

Agaat

 * Hulp bij geestelijke problemen

* Helpt bij een moeilijke bevalling

* Stimuleert het zoeken naar wijsheid

* Verlaagt de lichaamstemperatuur bij koorts

* Helpt tegen hoge bloeddruk en de gevolgen ervan

* Weert negatieve krachten en energieën van buitenaf 

* Beschermt het spirituele leven en geeft positieve energie 

* Beschermt tegen losbandigheid, maakt serieus en evenwichtig

* Versterkt de persoonlijkheid en het 

   zelfrespect en zelfvertrouwen

* Helpt tegen kwalen van de luchtwegen, zoals 

   ademnood of astmatische problemen

* Huidherstellend, bloedscirculatie verbeterend 

   en hartversterkend

Verdere belangrijke punten:

* Kan gedragen worden met alle andere stenen 

   en door iedereen

*Voor sombere mensen is het belangrijk om te weten dat zij geen agaat moeten kiezen met een open kern, zoals vaak bij agaatplakken en agaatgeodes het geval is. Zij moeten juist op zoek naar een agaat met een dichte, lichte kern. Dat zal hen helpen zelf naar dat licht te groeien.

*Voor rustzoekers is een rustig gelijnde agaat die zacht van kleur is de beste keuze. Die steen zal hen rustig en evenwichtig maken, helpen rustig op hun doel af te gaan. Net zo langzaam maar zeker als die agaat zelf is gegroeid.

*Voor verstarde,kortzichtige mensen, die vastgelopen zijn in hun eigen systeem, is het goed om te kiezen voor een veelkleurige en grillige agaat.Die zal helpen die rechtlijnigheid te doorbreken en weer vernieuwingen teweeg brengen.

*Als meditatiesteen kan de persoonlijk agaat goede diensten doen, maar een agaatgeode of agaatplak is ook heel geschikt om in vertrekken van allerlei aard te gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn:

In een huis waar verschillende mensen bij elkaar wonen en nogal eens botsingen voorkomen, is de rust gebande, warmkleurige agaat met een dichte, lichte kern een goede hulp om de sfeer in dat huis harmonischer te maken. Leg die agaat gewoon op een centrale plek in het vertrek waarin de mensen het meest bij elkaar komen neer, zoals bijvoorbeeld de huiskamer of keuken. Iedereen zal zo nu en dan de agaat pakken en bewonderen, en tegelijk zal die steen dan de stemming rustiger maken en de verschillende mensen met elkaar verbinden. In de studeerkamer is een wat fellere agaat op zijn plaats, maar het moet er wel een zijn met regelmatige lijnen, zodat degene die studeert niet te veel alle kanten op gaat met zijn gedachten. Een rustige maar activerende agaat is het beste.

Zo zijn er heel wat toepassingen voor de agaat te vinden. Let wel altijd op de kleur, de structuur en de kern van deze steen. Neem er de tijd voor om een echt persoonlijke agaat uit te zoeken.

* De rustig gelijnde agaten zijn geschikt om te dragen om zelf ook rustig te worden. 

* De grillige agaten doorbreken ook hier weer rechtlijnigheid

* De mosagaten zijn vooral geschikt tegen oorsuizingen en die waar ook wat oranje in zit zijn uitstekend om de vitaliteit van ouderen te verhogen. 

* Alle agaten versterken het hart. 

* En tot slot is een rustige agaat ook voor drukke, overactieve kinderen een veilige helper om hen wat rustiger te maken

*Wel een waarschuwing op zijn plaats. Veel agaten worden namelijk geverfd en verliezen hierdoor hun werking. Dat is erg jammer, maar let daarom altijd goed op of de kleuren van de agaat niet te fel zijn; echte felrode, blauwe en hardgroene agaten komen in de natuur niet voor. Kies altijd een natuurlijke agaat.

 

Alle afbeeldingen in dit album Volgende afbeelding >>
De HandReikingWat is ReikiReikibehandelingenMeditatieReiki symbolenReiki TipsEdelstenenWelke edelsteen heb jij?